/ Netwerk & datacenters

/ Topklasse datacenters

Wij nemen ruimte af bij drie topdatacenters in Amsterdam; Equinix AM3, NorthC Amsterdam en EU Networks.

Bij het selecteren van onze datacenters zijn we uiterst kritisch. Zo beoordelen we onze keuze op aanwezigheid van een compleet redundante stroomvoorziening, toegang tot internationale carriers, goede koeling en stringente toegangsprocedures. Daarnaast zijn onze datacenters minstens vijf kilometer van elkaar verwijderd.

Equinix AM3 is het meest geavanceerde datacenter in Nederland en ook één van de groenste in de wereld. Het datacenter heeft een revolutionair koelsysteem gebaseerd op 'Aquifer Thermal Energy Storage'. Dit houdt in dat overtollige warmte wordt opgeslagen in een ondergronds reservoir dat vervolgens door de Universiteit van Amsterdam wordt gebruikt om haar gebouwen te verwarmen.

/ Connectivity

We hebben meerdere 1 en 10 Gigabit-verbindingen met het internet verspreid over onze datacenters. Tussen de datacenters hebben we een eigen 40 Gigabit fiberring, waardoor de verschillende onderdelen van onze cloud snel data met elkaar kunnen uitwisselen. Per datacenter gebruiken we twee core routers in een redundante opzet. Het switching-netwerk dat de routers met onze clusters verbindt, is ook volledig redundant uitgevoerd.

/ Hulp nodig?

In onze uitgebreide Knowledge Base vind je de antwoorden op de meest voorkomende vragen.