CloudVPS Storage
CloudVPS Storage

Uw data standaard3x opgeslagen

Storage in het kort

Storage wordt steeds belangrijker, want de groei in en belang van data nemen alsmaar toe. U moet erop kunnen vertrouwen dat uw data altijd beschikbaar is en u deze met een hoge performance kunt raadplegen. In ons OpenStack-platform wordt de storage aangestuurd door Cinder en gebruiken we Ceph om uw data maar liefst drie keer op te slaan.

Instance altijd op full SSD

Tiered storage volumes

Standaard 3 keer opgeslagen

Data opgeslagen in Nederland

Onze storage

Drie type storage

Uw data standaard op drie plaatsen opgeslagen

Pay per use

Features

Drie type storage

We bieden storage aan voor drie doeleinden; instances, volumes en object store.

Instances

Elke instance die u aanmaakt, wordt standaard op full SSD block storage geplaatst. Hiermee garanderen we dat uw instances voldoende diskperformance hebben.

Volumes

We hebben block storage beschikbaar waarop u volumes kunt aanmaken en deze kunt koppelen aan uw instances. Afhankelijk van het type data dat u wilt opslaan, kunt u kiezen uit full SSD of file & archive storage. Indien gewenst, kunt u de data bovendien tussen deze twee storage-opties verplaatsen. Via het Horizon dashboard of de OpenStack API kunt u uw volumes gemakkelijk beheren.

Waar full SSD de beste prijs/prestatie biedt, levert file & archive storage de beste prijs/capaciteit. Deze storage tier, gebaseerd op 7,2K SATA disks, is uitermate geschikt voor opslag van bestand die weinig hoeven te worden geraadpleegd. Denk hierbij aan back-up-bestanden of archief-databases. Ook datastores van mailservers of datadisks die niet intensief worden gebruikt, kunnen hier prima gebruik van maken.

Object Store

Naast instance en volume block storage beiden we ook Object Store aan. Dit type storage is geschikt voor het verwerken van grote hoeveelheden data, het opslaan van afbeeldingen, mediabestanden, documenten en back-ups. U beheert de object store via een handige API of URL.

Uw data standaard op drie plaatsen opgeslagen

Onze storage-omgeving is, net zoals alle andere onderdelen in ons OpenStack-platform, volledig redundant uitgevoerd. Omdat data zo belangrijk is, hebben we ervoor gekozen om deze zelfs drie keer op te slaan. We doen dit standaard en zonder extra kosten.

De onderliggende infrastructuur is gebaseerd op Dell EMC PowerEdge servers vanwege de betrouwbaarheid, stabiliteit en performance. We zetten Ceph in zodat u kunt vertrouwen op de juiste werking met een hoge betrouwbaarheid in databeschikbaarheid en ruime set aan functionaliteiten. 

Pay per use

Net zoals bij alle andere OpenStack-componenten gaat u pas betalen op het moment dat u er gebruik van maakt. In het geval van flavor storage is dit wanneer u een nieuwe instance aanmaakt. Hetzelfde geldt voor volumes, u betaalt voor de storage die u gebruikt. Minimaal voor één uur en voor zolang als dat de storage aanwezig is.

Additionele block storage - full SSD

Specificaties 1 GB 50 GB 100 GB 250 GB 500 GB 1.000 GB
vHDD (GB) 1 50 100 250 500 1.000
Prijs/mnd* € 0,20 € 10,00 € 20,00 € 50,00 € 100,00 € 195,00

Additionele block storage - file & archive

Specificaties 1 GB 50 GB 100 GB 250 GB 500 GB 1.000 GB 2.500 GB 5.000 GB
vHDD (GB) 1 50 100 250 500 1.000 2.500 5.000
Prijs/mnd* €  0,075 €  3,75 €  7,50 €  18,75 €  37,50 €  75,00 €  187,50 €  350,00

* Uurtarief wordt gebaseerd op een maand met 28 dagen en 24 uur per dag. Wij rekenen alleen het uurtarief als de afgenomen capaciteit voor een deel van de maand is afgenomen.

De kosten voor de Object Store hangt van het daadwerkelijke gebruik af. Er zijn drie elementen die samen de kosten bepalen. Op onze object store pagina treft u hier mee informatie over aan.

Features

U krijgt volledige toegang en diverse functionaliteiten om uw storage te kunnen beheren. Zo kunt u bij het aanmaken van instances en volumes zelf kiezen voor een availability zone en heeft u de keuze tussen de storage tiers full SSD en file & archive storage. Verandert uw behoefte voor een volume dan kunt u deze op elk gewenst moment vergroten of omzetten naar een andere storage tier.

U kunt meerdere snapshots maken van uw instances en volumes. Van de snapshot kunt u nieuwe volumes maken om uw data op elk moment weer leesbaar te maken.

Als u meerdere OpenStack accounts heeft, denk aan OTAP-omgevingen of meerdere ontwikkelteams, kunt u volumes migreren naar een ander account. Hiermee bent u dus in staat om segmentatie aan te brengen.

Bovengenoemde features kunt u gebruiken via het Horzion dashboard en de OpenStack API.