FTP to Object Store - Verbind met uw object store middels FTP/SFTP

De CloudVPS Object Store is aan te spreken met SFTP/FTP.

Zo maakt u verbinding met een FTP client:
Hostname: ftp.objectstore.eu
Username: projectid:username
Password: <your chosen password>

Projectid, username en password kunnen in de oplevermail gevonden worden.

Functionaliteit

FTP naar Object Store ondersteunt de volgende functies:

• Creatie van mappen
  • Verwijderen van mappen (als leeg)
  • Hernoemen en verplaatsen van mappen (als leeg)
  • Uploaden van bestanden (niet naar root)
  • Downloaden van bestanden
  • Hervatten download bestanden / gedeeltelijke downloads
  • Verwijderen bestanden
  • Verplaatsen en hernoemen bestanden
  • Verkrijgen van de MD5 van een object

Facturatie

Wij hebben een mapping gemaakt van FTP handlingen naar [CloudVPS Object Store requests].

• Download gelden als Light Requests
  • Uploads gelden als Heavy Requests
  • Het hernoemen en verplaatsen van bestanden gelden als Heavy Requests
  • Map overzichten (directory listings) gelden als één Light Request per 10000 regels
  • Wees u ervan bewust dat veel FTP programma's automatisch map overzichten binnenhalen.

FTP Programma's

Wij hebben de volgende FTP programma's getest:

• Filezilla 3.6
  • GVFS 1.17
  • NCFTP 3.2
  • CyberDuck 4.3
  • WinSCP 5.1.4

Backup programs

Hieronder is een selectie te vinden van backup programma's die FTP/SFTP gebruiken:

Ace Backup
Backup to FTP
Backup4All
BackupMyBox
CloudBerry Backup
Cobian Backup
Duplicati
EaseUS Todo Backup
HandyBackup
Iperius backup
Macrium Reflect Free
Mover
SQL Backup And FTP
FBackup
BackUp Maker
Paragon

Wordpress (via plugin backwpup)
Wordpress (via plugin snapshot-backup)
Magento (via plugin mage)
Magento (via plugin mageplace)
Joomla (via plugin comcure)
Drupal

CPanel
DirectAdmin

Limitaties

Er zijn enkele limitiaties als u FTP/SFTP naar Object Store gebruikt:

• Bestanden groten dan 5GB: grote bestanden vereisen object-manifest gebaseerde updoad. Deze methode wordt momenteel niet ondersteund binnen de FTP to Object Store functionaliteit. Bestanden die buiten FTP to Object Store worden gecreeerd kunnen gewoon worden gedownload maar wanneer ze verwijderd worden dan kan er data achterblijven die niet in het manifest zelf opgeslagen is.
  • Hervatten van uploads en 'random toegang' schrijven wordt niet ondersteund.
  • Bestands datum, toegangsrechten en uitgebreide kenmerken ('extended attributes') worden niet behouden.
  • Anonymous FTP toegang wordt niet ondersteund, username en password worden altijd vereist.
  • Public key authenticatie wordt niet ondersteund door SFTP.
  • OS gebeseerde FTP programma's (Windows explorer, MacOS finder) zijn over het algemeen slecht geimplementeerd en zullen niet goed werken.
  • Mappen die buiten FTP to Object Store zijn gecreeerd zullen automatisch worden verwijderd als ze leeg zijn, dus als het laatste bestand of de sub-map is verwijderd.