CloudVPS backup oplossingen

De harde schijf-data van onze traditionele virtuele servers wordt bewaard op een SAN met de schijven in RAID opstelling en hot-swappable schijven die klaar staan om het werk van andere disken over te nemen. Dit betekent dat de huidige staat van uw VPS erg veilig is. Desalnietemin raden wij het aan om catastrophe risico's af te dekken door een backup van uw data binnen een ander datacentrum te bewaren.

Backup methodes

Als u backups wilt maken van uw virtuele server dan zijn er verschillende methodes om dit te doen. U kunt uw backups via uw control-panel laten maken of via een ander programma of protocol zoals rsync of sftp. Om gemakkelijk rsync backups op te kunnen zetten bieden wij het CloudVPS Backup Script.

Deze backups moeten vervolgens op een externe locatie bewaard worden. CloudVPS biedt hiervoor het CloudVPS Backup Account aan, dit is backupruimte op een redundante SAN die zich in een apart datacenter bevindt.

Voor Linux servers bieden wij het Backup to Object Store programma om backups in onze zeer redundante en goedkope CloudVPS Object Store op te slaan. Dit is op dit moment de aanbevolen methode voor Linux server backups.