CloudVPS Object Store beta tester ontwikkelt Java library

VPS case studies

Onze klant 42 was één van de eerste klanten die meededen met de CloudVPS Object Store beta test. Een object store is een gedistribueerd cloud storage platform waarmee objecten (files) gemakkelijk opgeslagen en opgehaald kunnen worden door middel van simplele API-calls. Het is een ideale manier om images en andere mediabestanden in de cloud op te slaan. Het meest bekende voorbeeld van een object store is Amazon S3. Onze oplossing gaat significant goedkoper worden en zal de privacy-issues oplossen die samenhangen met het opslaan van belangrijke data bij een Amerikaans bedrijf.

Wij zijn van plan de productieversie van onze object store snel te lanceren, behalve ons met testen te helpen is 42 ook beziggeweest haar eigen leven makkelijker te maken. Ze hebben dit gedaan door een Java library te creëren die applicaties in staat stelt te communiceren met onze object store. Hun Java library maakt verbinding met de OpenStack API aangezien onze object store gebaseerd is op het OpenStack Swift project.

De naam die 42 aan haar library heeft gegeven is JOSS, Java OpenStack Storage. Ze hebben op 16 september ge-released en de code is open source beschikbaar op github. 42 nodigt de community van harte uit JOSS te gebruiken of er aan bij te dragen. Een handige tutorial is op het 42 blog te vinden.

Voor Java developers zal JOSS een verademing zijn vergeleken met de meeste beschikbare OpenStack bindings. Er zal een volledig functionerende mock-omgeving beschikbaar zijn, die ontwikkelaars toestaat om in isolatie hun werk te doen, zodat er niet altijd een verbinding met de object store hoeft te zijn. De API voelt natuurlijk aan voor iedereen die bekend is met het Active Record patroon - 'simple usage, hidden complexity'. De client is tevens in staat om een her-authenticatie te doen als tokens verlopen, dit maakt het mogelijk verbindingen lang open te houden. Als HTTP status errors terugkomen dan zal de developer gepresenteerd worden met een exception die het product in code beschrijft.

Volgende stappen 42.nl

42 is nu naar de 1.0-versie toe aan het werken, deze zal ge-released worden nadat JOSS uitvoerig ge-stresstest is voor hun launch customer. JOSS is nu in staat de meeste primaire functies in de Object Store uit te voeren en 42 richt zich er op de meeste belangrijke van de secundaire functies ruim voor de 1.0 toe te voegen.

Er wordt nu aan een case study gewerkt die zal demonstreren hoe de object store en JOSS geïntegreerd kunnen worden in een Java-architectuur die gebruik maakt van private containers. Deze streaming-gebaseerde object store-architectuur is interessant voor partijen die willen dat de applicatie laag controle heeft over de toegangsrechten met betrekking tot gevoelige content. De case study zal ondersteund worden met een compleet out-of-the-box working demo project van deze architectuur.

Volgende stappen voor CloudVPS

Wij zijn nu bezig de feedback van de betatest te verwerken. Wij zijn bijvoorbeeld functionaliteit aan het toevoegen die een gebruiker een url met tijdelijke rechten tot een object geven. Wij zijn tegelijkertijd onze productieomgeving aan het opzetten. Wij verwachten deze productieomgeving snel beschikbaar te kunnen maken.

Neem contact met ons op als u data heeft die in een object store opgeslagen zou kunnen worden en als u interesse heeft om een launch customer te worden. Wij zoeken nog partners om dit project mee te lanceren en voor hen hebben wij belangrijke voordelen.