Weblog

door Lennard onder GeneralNews | 0 comments

CloudVPS Compute Update: Beta reset 16 maart - Productie in april

Wij zijn sinds de introductie van de CloudVPS Object Store vorig jaar april bezig met het migreren van al onze diensten naar OpenStack. Sinds december zijn wij ons nieuwe OpenStack gebaseerde virtuele server platform CloudVPS Compute aan het beta testen. Met dit nieuwe platform kunt u snel virtuele servers en complexe netwerk setups aanmaken. CloudVPS Compute kan beheerd worden door middel van de elegante Skyline interface of met de OpenStack API. Wij zouden u een update willen geven over de beta test en de aanstaande introductie van dit nieuwe platform.

In productie in april

De beta test is een groot succes met meer dan 250 deelnemers die continu zo'n 500 virtuele servers draaien en ons ondertussen meer dan 100 ideëen gegeven hebben voor verdere verbeteringen. De meeste van deze verbeteringen zijn inmiddels geïmplementeerd.

Eén van de aanpassingen betreft het opteren voor nieuwe hardware om de harddisk performance nog verder te verbeteren. De harddisk snelheid van de beta setup is al veel hoger dan die van onze huidige virtuele servers. Met de nieuwe hardware zullen wij een extreem snelle harddisk snelheden kunnen bieden. De lever- en configuratietijd van de nieuwe hardware betekent echter dat we nu verwachten het productie platform in de tweede helft van april beschikbaar te kunnen maken.

Beta periode en reset

Geintereseerde partijen kunt de beta setup nog tot minstens 30 maart uitproberen. Op 16 maart gaan wij een grote verbetering aan het platform doorvoeren. Vanwege deze grote update zal de inhoud van alle bestaande beta accounts echter verwijderd worden. Dit betekent dat alle virtuele servers, volumes, security groups, networks, routers etc. zullen verdwijnen en dat u deze na de reset opnieuw zult moeten aanmaken.

Als beta testers de harde schijf van een virtuele server wilt bewaren dan kan er een image van de relevante server gemaakt worden. Deze kan na de reset gebruikt worden om nieuwe servers van te booten.

Als u zich als nieuwe tester aanmeldt voordat we de reset hebben uitgevoerd dan zullen wij uw account na de reset beschikbaar maken. Wij zullen de huidige testers emailen als u weer verder kunt gaan met testen op het verbeterde platform nadat de reset is uitgevoerd en de veranderingen zijn getest. Wij verwachten dat deze testers het platform de eerste helft van de week van de 16e weer zult kunnen gebruiken.

Verbeterde harddisk functionaliteit

De meeste verbeteringen gerelateerd aan de reset hebben betrekking op de harddisk functionaliteit. Een belangrijke verbetering betreft de harddisk snelheid. Om deze extreem snel te maken gaan wij nieuwe hardware aanschaffen maar wij hebben ook maatregelen in de software getroffen. Als onderdeel van de reset worden de software matige verbindingen met de storage nodes op de schop genomen waardoor de harddisk performance zal verbeteren.

Verder komt veel functionaliteit beschikbaar voor boot volumes die tot nu toe alleen voor extra volumes beschikbaar. Dit voegt de volgende mogelijkheden toe:
* U kunt een virtual server beëindigen maar het boot volume bewaren.
* Het boot volume kan worden gekopieerd, ook als deze aan een draaiende virtuele server is gekoppeld.
* Het boot volume kan nu ook worden gesnapshot.
* Van snapshots kunnen nieuwe volumes en images worden gemaakt. Images zijn langzamer in het gebruik dan snapshots maar hebben het voordeel dat ze op een aparte storage infrastructuur worden opgeslagen.
* Van het boot volume kunnen nu zonder downtime images gecreëerd worden.

CloudVPS Object Store geïntegreerd

Naast de harddisk gerelateerde verbeteringen zal de [[CloudVPS Object Store] http://www.cloudvps.nl/openstack/object-store/] tijdens de reset worden toegevoegd aan de Skyline interface. Hierdoor kunnen beta testers de CloudPS Object Store in hun testen kunnen betrekken. U zult met uw beta account automatisch recht hebben op de gratis gebruikshoeveelheden  die wij nieuwe gebruikers van de CloudVPS Object Store aanbieden. De gratis gebruikshoeveelheden zijn hieronder beschreven:

10 GB Storage
10 GB uitgaand verkeer pm
50.000 zware API calls pm
500.000 lichte API calls pm

Laat het ons weten als u hier voor de beta test per ongeluk overheen gaat en toch een factuur ontvangt. Onder normale omstandigheden zullen wij deze vervolgens crediteren.

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Commenting is not available in this channel entry.
VPS Bestellen
VPS Bestellen