• CloudVPS maatwerkoplossing
  CloudVPS maatwerkoplossing

  Toekomstbestendigecloudoplossing

Maatwerkoplossing in het kort

Als standaard cloudoplossingen niet afdoende aansluiten bij uw huidige wensen en toekomstige uitbreidingen van uw business, kunnen we gezamenlijk werken aan een schaalbaar en toekomstbestendig cloudplatform dat hierop is voorbereid.
Het CloudVPS-maatwerkteam ontwerpt, bouwt en documenteert high-availability en high-performance clusters voor webapplicaties en begeleidt bij de migratie en overdracht van het dagelijks beheer ervan.

Flexibele cloudoplossingen

Nederlandse cloud

high available & high performance platform

State-of-the-art-techniek

Meer maatweroplossing

Best practices

Onze experts staan voor u klaar

Best practices

Op basis van jarenlange ervaring met en expertise van maatwerkoplossingen hebben we een aantal best practices opgesteld die samen bepalen of maatwerk de beste invulling van uw behoefte(s) is.

Redundant ontwerp

Dit is nodig om de beschikbaarheid van uw webapplicatie(s) te kunnen garanderen. Alle componenten zijn waar mogelijk geclusterd uitgevoerd en staan verspreid over minimaal twee datacenters.

Geen gebruik van controlpanelfunctionaliteit

Controlpanels als DirectAdmin en Cpanel zijn niet cluster-aware en kunnen wijzigingen en updates doorvoeren die niet worden gerepliceerd in het cluster, of huidige configuraties overschrijven.

Ondersteuning van CMS'en is beperkt

Bepaalde modules binnen CMS’en als Drupal, Joomla en WordPress zijn niet cluster-ware. Een voorbeeld hiervan is de upload module. Indien er geen gebruik van wordt gemaakt of de module kan worden aangepast, is het in veel gevallen mogelijk om een CMS in een cluster te draaien.

VPS'en hebben elk een eigen taak

Services worden zo min mogelijk gecombineerd op een virtual private server, tenzij hier een goede reden voor is.

Algemene richtlijnen

Omdat de benodigde capaciteit altijd afhankelijk is van de applicatie(s) en het gedrag van de gebruikers, is dit vooraf lastig in te schatten. We adviseren om een realistische loadtest uit te voeren, of een inschatting te maken op basis van de oude configuratie en deze na test of livegang bij te stellen indien nodig.

Clusters zijn schaalbaar waardoor de specificaties of aantallen tijdens of na livegang kunnen worden bijgesteld. Een uitzondering hierop zijn SQL-servers omdat één node de writes kan accepteren per database.

Het is aan te raden om een identieke omgeving uit te rollen voor ontwikkel, test en acceptatie. Dit leidt tot voorspelbare deployments en testprocedures. Dit moet uiteraard wel passen bij de workflow van uw organisatie.

Onze experts staan voor u klaar

Bij het samenstellen van uw maatwerkoplossing voeren onze engineers de volgende werkzaamheden voor u uit:

 • Ontwerpen, bouwen en documenteren van nieuwe cloudclusters;
 • Inrichten van het monitoren van alle componenten;
 • Begeleiden bij het testen en livegang van de nieuwe cloudclusters;
 • Overdragen van het dagelijks beheer aan de beheerpartij;
 • Doorvoeren van wijzigingen op verzoek van de klant, of de klant hierbij ondersteunen; 
 • Uitvoeren van incident management en in overleg met de klant implementeren van oplossingen om structurele incidenten in de toekomst te voorkomen;
 • DevOps-sparringspartner in de ontwerpfase en bij wijzigingen;
 • Optreden als trusted partner voor security-advies.