Over ons

CloudVPS is de cloud & infrastructure solutions provider van de IT-Ernity Groep. We zijn pionier in de ontwikkeling van OpenStack en bieden IaaS- en PaaS-diensten aan de klein- en midzakelijke markt. We richten ons op bedrijven en organisaties die flexibiliteit en gemak van implementatie zoeken.

We bieden alle smaken cloud: private, public en hybrid, met als toegevoegde waarde de orkestratie van al deze cloudsoorten, op maat voor iedere organisatie. Alle oplossingen zijn domestic: ze worden in Nederland gehost en beveiligd volgens de Nederlandse wetgeving en internationale standaarden. Daarnaast bieden we de benodigde expertise en mankracht op het gebied van IT, waardoor onze klanten hun IT-diensten kunnen outsourcen.

Onze mensen zijn onze kracht. Door de hoge kwaliteit van hun expertise zijn we in staat om steeds state-of-the-art techniek te bieden en de oplossingen van onze klanten te garanderen. Daarbij staat onze klant centraal; techniek moet immers ondersteunend zijn aan de business. Customer focus is bij ons leidend.

Ons karakter is innovatief. Vanaf het begin hebben we een pioniersrol op ons genomen en vernieuwing nagestreefd. Wij ontwikkelden OpenStack en lopen nu weer voorop in cloud orchestration en pay-per-use oplossingen. Altijd met het belang van onze klant voor ogen.

Geschiedenis

CloudVPS bestaat sinds 2006 en is ontstaan vanuit een groep gepassioneerde technici met jarenlange hosting- en internetervaring.

In 2007 zijn we, onder de toenmalige naam XLS Hosting, begonnen met het leveren van virtual servers en hebben hiervoor ons eigen cloud management en high-availability systeem ontwikkeld. We waren hiermee één van de eerste gespecialiseerde Europese cloudproviders.

Sindsdien zijn we sterk gegroeid en in 2011 hebben we onze naam gewijzigd in CloudVPS. Vanaf begin 2013 zijn we ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en lopen we voorop bij het ontwikkelen van nieuwe cloud-specifieke certificeringen.

Wat is cloud?

Er zijn verschillende definities van cloud. Wij gebruiken zelf de volgende:

‘Clouddiensten maken het mogelijk flexibel IT-capaciteit af te nemen die via het internet bereikbaar is.’

Wat voor cloud levert CloudVPS?

Binnen het cloudlandschap richten wij ons op Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS). 

Waarom groeien clouddiensten zo snel?

Clouddiensten vervangen in hoog tempo traditionele op hardware gebaseerde modellen. Hiervoor zijn drie belangrijke redenen:

  • Bedrijven hebben een groeiende behoefte om IT-capaciteit flexibel in te kopen;
  • Non-core functies (zoals het beheren van hardware) worden steeds vaker bij specialisten neergelegd;
  • Enorme groei in online desktops en webapplicaties die altijd en overal bereikbaar moeten zijn.
Follow us on Twitter and Facebook
Volg ons op Twitter

Nieuws | Netwerkupdates

Volg ons op Facebook

Join the family

VPS Bestellen
VPS Bestellen