/ OpenStack Connect

/ Waarom OpenStack Connect

Binnen OpenStack kunt u met een firewall image een instance aanmaken waarmee u een site-to-site VPN opbouwt. OpenStack Connect biedt ten opzichte van een VPN de volgende voordelen:

  • De verbinding is veilig. De verbinding is namelijk niet internet-gerouteerd, maar point-to-point. DDoS-aanvallen zijn daarmee bijvoorbeeld onmogelijk en verkeer is lastiger te onderscheppen. Zeker voor gevoelige data is dit een groot voordeel.
  • Uw netwerkperformance is voorspelbaar. Doordat het een directe verbinding betreft, is de latency laag en bandbreedte altijd gelijk. Voor tijdkritische toepassingen zoals VoIP is dit een belangrijk punt.
  • Conform best practices. Als u uw productieomgeving aan publieke clouds koppelt, adviseren we altijd om een directe verbinding te gebruiken.

/ Hoe werkt het binnen OpenStack

Naast het publieke IPv4- en IPv6-netwerk, krijgt u binnen uw OpenStack-project een additioneel netwerk waar u diensten overheen kunt transporteren. Met de netwerk policies kunt u precies bepalen welk verkeer, vanaf welke server, via welke poorten, gebruik kan maken van OpenStack Connect.

Voorbeeldtopologie

Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van verschillende vormen van connectiviteit die we kunnen realiseren. Elk van de onderdelen is ook als losse dienst af te nemen en daarmee passend te maken voor uw specifieke behoefte.

some description

/ Tarieven

U neemt OpenStack Connect af op basis van de gewenste bandbreedte en redundantie.

De connectie naar OpenStack dient op een door uw gewenste locatie te worden afgeleverd. De kosten die hiermee zijn gemoeid, verschillen per situatie. Indien u hiervoor een offerte wenst te ontvangen, kunt u contact opnemen met onze salesafdeling.

Koppelingen naar OpenStack:

Snelheid Eenmalig Single Redundant
100Mbit € 250,- € 60,- p/mnd € 150,- p/mnd
1.000Mbit € 250,- € 235,- p/mnd € 280,- p/mnd
10.000Mbit contactcontactcontact

/ Signet

CloudVPS is een zusteronderneming van Signet en maakt ook gebruik van de netwerkfaciliteiten van deze onderneming. Signet levert connectivity & netwerkoplossingen en richt zich op het implementeren en beheren van verschillende netwerk- en telefonieoplossingen. 

Signet biedt diensten om organisaties, medewerkers of apparatuur aan te sluiten op onder andere:

  •         Internet (IP);
  •         Andere vestigingen (in binnen- en buitenland);
  •         Datacenters;
  •         Publieke en private clouds.​

De Cloud Connect dienst van Signet is een methode om het openbare internet te omzeilen en rechtstreeks toegang tot clouddiensten te verkrijgen. Met deze dienst kunt u gebruikmaken van on-demand, directe netwerkconnectiviteit met meerdere cloudproviders. Dit is mogelijk vanaf de infrastructuur op uw eigen locatie of colocatie-omgeving door middel van Cloud Connect circuits.​


some description


Cloud Connect van Signet biedt u een centrale, virtuele marktplaats waar cloudproviders en het ruime netwerkaanbod van Signet samenkomen. Deze marktplaats biedt een ongeëvenaarde keuze en flexibiliteit, zodat u de clouddiensten (zowel IaaS, PaaS en SaaS) in een public of private variant kunt kiezen die het beste aansluiten bij uw applicaties, workloads en zakelijke eisen.

Meer informatie over Cloud Connect van Signet vindt u op de Signet website.

/ Equinix

CloudVPS maakt gebruik van de datacenters van Equinix. Indien u ook klant bent van Equinix, zowel binnen als ook buiten Nederland, en rackspace en/of connectiviteit van Equinix afneemt, kunt u ook met onze OpenStack connecteren via de Equinix Cloud Exchange.

Meer informatie over de Cloud Exchange van Equinix kunt u vinden op de Equinix website.