/ Object Store

/ Object Store tarieven

De kosten van de Object Store hangen geheel van het daadwerkelijke gebruik af. Er zijn 3 elementen die samen kosten bepalen:​

1. Storage

De gemiddelde opslagruimte die wordt gebruikt.

Storage TB Per GB per maand
Eerste 100 TB* € 0,050
Volgende 400 TB € 0,045
Volgende 500 TB € 0,040
Meer dan 1.000 TB Prijs op aanvraag
* Klanten die ook één of meerdere virtuele servers afnemen ontvangen de eerste 10 GB storage gratis.
 

2. Uitgaand verkeer

Het totale verkeer vanuit de Object Store naar locaties buiten ons netwerk. Het verkeer naar binnen toe is gratis.

Uitgaand verkeer per maand GB Per GB
Eerste 10 GB € 0,00
Volgende 90 GB € 0,05
Volgende 400 G € 0,045
Volgende 500 GB € 0,040
Volgende 9 TB € 0,035
Volgende 90 TB € 0,030
Volgende 400 TB € 0,025
Meer dan 500 TB Prijs op aanvraag

Let er op dat u voor intern en extern verkeer de juiste URL gebruikt om naar te verbinden. Er is een aparte URL die alleen voor gratis intern verkeer verbruikt kan worden (InternalURL). Al het verkeer dat de Object Store verlaat via de URL voor het verkeer buiten ons netwerk (PublicURL) zal op de factuur verschijnen volgens de berekening in de tabel hierboven. U vraagt deze URLs als volgt op in de API:​

serviceCatalog["endpoints"]["publicURL"]

serviceCatalog["endpoints"]["internalURL"]


3. API Requests

Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen Heavy Requests, Light Requests en Free Requests. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amazon S3 gelden bij ons alleen requests die een write-actie veroorzaken zoals Heavy requests.​

Request Type Aantal requests Per maand
Heavy Requests 1 4.000 € 0,01
Light Requests 2 40.000 € 0,01

1 Heavy requests (PUT, POST)
2 Light Requests (GET inclusief het LIST equivalent, en alle andere requests)
* DELETE requests zijn gratis


Gratis gebruik voor VPS-klanten

Klanten die ook één of meerdere CloudVPS virtual servers afnemen ontvangen een bundel gratis resources. Voor deze klanten zijn de volgende gratis resources beschikbaar:

  • 10 GB storage
  • 10 GB uitgaand verkeer p/mnd
  • 50.000 zware API calls p/mnd
  • 500.000 lichte API calls p/mnd​
 

/ Beveiliging

Het gedeelte van onze Object Store dat u gebruikt, is altijd gealloceerd aan een uniek project. Projecten worden gebruikt om resources te groeperen binnen de Object Store. Hierdoor is uw data alleen voor u toegankelijk. U kunt deze functionaliteit ook gebruiken om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld test- en productieomgevingen, verschillende websites en/of eindklanten en tussen private en publieke data.

Naast het instellen van rechten kunt u uw data nog beter beveiligen door deze te versleutelen voordat u het in de Object Store plaatst. Verder slaan we de data op in zogenaamde containers. Data die voor iedereen toegankelijk moet zijn, wordt opgeslagen in een publieke container. Bedrijfsgevoelige data slaan we op in een private container en is alleen toegankelijk via een door u gecreëerde key.

Uw data wordt op drie verschillende servers opgeslagen in ten minste twee verschillende, Nederlandse datacenters. Hiermee garanderen we een hoge veiligheid en betrouwbaarheid.

Onze Object Store is ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd. Daarnaast hebben we samen met onder andere KPMG CloudControls ontwikkeld. Dit zijn 44 controls die onafhankelijk of als appendix bij de ISO 27001 ge-audit worden, waardoor uw data nog beter is beschermd.

/ Cloud storage voor professionals

Onze Object Store – gebaseerd op OpenStack Swift– bestaat uit een infrastructuur die met gemak enorme hoeveelheden data kan verwerken. Ideaal als cloud storage voor grote bestanden zoals images, media-files of backups die voor langere tijd moeten worden opgeslagen.

U kunt op verschillende manieren uw data ophalen en beheren, waaronder via de OpenStack API, programma’s als Putty, URL’s, de Skyline Interface of via FTP. We leveren tevens een gratis backup-programma om backups van Linux- en Windowssystemen direct in de Object Store te plaatsen.

Er zijn voor vele programmeertalen API libraries en software development kits (SDK) beschikbaar, zodat u vanuit uw applicatie geautomatiseerd gebruik kunt maken van de Object Store. Zie onze knowledgebase voor meer informatie hierover.

/ Uw content razendsnel afgeleverd

De Object Store heeft in totaal 40 Gbps aan verbindingen met het internet, waardoor het de piekcapaciteit van een individuele server vele malen overtreft. Bovendien kunt u onze gratis CDN gebruiken om uw content nog sneller aan uw eindgebruikers aan te bieden.