CloudVPS OpenStack Object Store
CloudVPS OpenStack Object Store

een eigen serveris niet nodig

Object Store in het kort

Steeds meer data wordt opgeslagen door middel van cloud storage en CloudVPS Object Store is hier ideaal voor. U heeft geen eigen server nodig en betaalt slechts voor wat u gebruikt. Via de handige API of een URL kunt u uw bestanden opslaan, beheren en opvragen.

State-of-the-art-techniek

Data opgeslagen in Nederland

Datacenter-redundant file cluster

ISO 27001, ISO 9001 & NEN 7510

Onze techniek

Object Store tarieven

Cloud storage voor professionals

Uw content razendsnel afgeleverd

Een veilige haven voor uw data

Object Store tarieven

De kosten van de Object Store hangen geheel van het daadwerkelijke gebruik af. Er zijn 3 elementen die samen kosten bepalen:

1. Storage - De gemiddelde opslagruimte die wordt gebruikt.

Storage Per GB per maand
Eerste 100 TB* € 0,050
Volgende 400 TB € 0,045
Volgende 500 TB € 0,040
Meer dan 1.000 TB Prijs op aanvraag

* Klanten die ook één of meerdere virtuele servers afnemen ontvangen de eerste 10 GB storage gratis.

2. Uitgaand verkeer - Het totale verkeer vanuit de Object Store naar locaties buiten ons netwerk. Het verkeer naar binnen toe is gratis.

Uitgaand verkeer per maand Per GB
Eerste 10 GB € 0,00
Volgende 90 GB € 0,05
Volgende 400 G € 0,045
Volgende 500 GB € 0,040
Volgende 9 TB € 0,035
Volgende 90 TB € 0,030
Volgende 400 TB € 0,025
Meer dan  500 TB Prijs op aanvraag

Let er op dat u voor intern en extern verkeer de juiste URL gebruikt om naar te verbinden. Er is een aparte URL die alleen voor gratis intern verkeer verbruikt kan worden (InternalURL). Al het verkeer dat de Object Store verlaat via de URL voor het verkeer buiten ons netwerk (PublicURL) zal op de factuur verschijnen volgens de berekening in de tabel hierboven. U vraagt deze URLs als volgt op in de API:

serviceCatalog["endpoints"]["publicURL"]

serviceCatalog["endpoints"]["internalURL"]

3. API Requests - hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen Heavy Requests, Light Requests en Free Requests. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amazon S3 gelden bij ons alleen requests die een write-actie veroorzaken zoals Heavy requests.

Request Type Aantal requests Per maand
Heavy Requests 1 4.000 € 0,01
Light Requests 2 40.000 € 0,01

1 Heavy requests (PUT, POST)
2 Light Requests (GET inclusief het LIST equivalent, en alle andere requests)
* DELETE requests zijn gratis

Gratis gebruik voor VPS-klanten

Klanten die ook één of meerdere CloudVPS virtual servers afnemen ontvangen een bundel gratis resources. Voor deze klanten zijn de volgende gratis resources beschikbaar:

  • 10 GB storage
  • 10 GB uitgaand verkeer p/mnd
  • 50.000 zware API calls p/mnd
  • 500.000 lichte API calls p/mnd

Cloud storage voor professionals

Onze Object Store – gebaseerd op OpenStack Swift– bestaat uit verschillende servers die met gemak enorme hoeveelheden data kunnen verwerken. Ideaal als cloud storage voor grote bestanden zoals images, media-files, bestanden of backups die voor langere tijd moeten worden opgeslagen.

U kunt op verschillende manieren uw data ophalen en beheren, waaronder via de OpenStack API, programma’s als Putty, URL’s, de Skyline Interface of via FTP. We leveren tevens een gratis backup-programma om backups van Linux-servers naar de Object Store mogelijk te maken.

Binnen OpenStack Swift slaan we data op in containers. Data die voor iedereen toegankelijk moet zijn, wordt opgeslagen in een publieke container. Bedrijfsgevoelige data slaan we op in een private container en is alleen toegankelijk via een door u gecreëerde key.

Uw content razendsnel afgeleverd

De Object Store heeft in totaal 40 Gigabit aan verbindingen met het internet, waardoor het de piekcapaciteit van een individuele server vele malen overtreft. Bovendien kunt u onze gratis CDN gebruiken om uw content nog sneller aan uw eindgebruikers aan te bieden.

Een veilige haven voor uw data

Uw data wordt op drie verschillende servers opgeslagen in ten minste twee verschillende datacenters. U krijgt de veiligheid en betrouwbaarheid van een datacenter-redundant file-cluster voor een fractie van de kosten.

Uw data wordt opgeslagen in Nederlandse datacenters. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw privacygevoelige data, zoals dit vaak wel het geval is bij cloudproviders als Amazon.

Onze Object Store is ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd. Daarnaast hebben we samen met onder andere KPMG CloudControls ontwikkeld. Dit zijn 44 controls die onafhankelijk of als appendix bij de ISO 27001 ge-audit worden.

Onze cases

Case study

Groupon’s nieuwe cloud platform bij CloudVPS

Case study

NCRV mobile game app ‘De Slimste Mens’ een groot succes