• CloudVPS Object Store
    CloudVPS Object Store

    een eigen serveris niet nodig

Object Store in het kort

Met de Object Store van CloudVPS heeft u direct opslag tot uw beschikking en altijd en overal toegang tot uw bestanden. U kunt deze veilig opslaan zodat alleen u hier toegang tot heeft, of ze publiekelijk beschikbaar stellen om bijvoorbeeld de statische content van uw website direct naar uw bezoekers uit te serveren.

De Object Store benadert u via een handige API of met een URL. Bij het opslaan van bestanden kunt u zelf de beveiliging ervan beheren en wordt uw data driemaal opgeslagen. U kunt metadata meegeven waarmee u uw data kunt classificeren en snel kunt terugvinden. Over de hoeveelheid data hoeft u niet na te denken, omdat de Object Store met u meegroeit als u data toevoegt en krimpt als u data verwijdert. U betaalt slechts voor wat u gebruikt.

State-of-the-art-techniek

Data opgeslagen in Nederland

Datacenter redundante opslag

Pay per use

Onze Object Store

Object Store tarieven

Beveiliging

Cloud storage voor professionals

Uw content razendsnel afgeleverd

Object Store tarieven

De kosten van de Object Store hangen geheel van het daadwerkelijke gebruik af. Er zijn 3 elementen die samen kosten bepalen:

1. Storage - De gemiddelde opslagruimte die wordt gebruikt.

Storage Per GB per maand
Eerste 100 TB* € 0,050
Volgende 400 TB € 0,045
Volgende 500 TB € 0,040
Meer dan 1.000 TB Prijs op aanvraag

* Klanten die ook één of meerdere virtuele servers afnemen ontvangen de eerste 10 GB storage gratis.

2. Uitgaand verkeer - Het totale verkeer vanuit de Object Store naar locaties buiten ons netwerk. Het verkeer naar binnen toe is gratis.

Uitgaand verkeer per maand Per GB
Eerste 10 GB € 0,00
Volgende 90 GB € 0,05
Volgende 400 G € 0,045
Volgende 500 GB € 0,040
Volgende 9 TB € 0,035
Volgende 90 TB € 0,030
Volgende 400 TB € 0,025
Meer dan  500 TB Prijs op aanvraag

Let er op dat u voor intern en extern verkeer de juiste URL gebruikt om naar te verbinden. Er is een aparte URL die alleen voor gratis intern verkeer verbruikt kan worden (InternalURL). Al het verkeer dat de Object Store verlaat via de URL voor het verkeer buiten ons netwerk (PublicURL) zal op de factuur verschijnen volgens de berekening in de tabel hierboven. U vraagt deze URLs als volgt op in de API:

serviceCatalog["endpoints"]["publicURL"]

serviceCatalog["endpoints"]["internalURL"]

3. API Requests - hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen Heavy Requests, Light Requests en Free Requests. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amazon S3 gelden bij ons alleen requests die een write-actie veroorzaken zoals Heavy requests.

Request Type Aantal requests Per maand
Heavy Requests 1 4.000 € 0,01
Light Requests 2 40.000 € 0,01

1 Heavy requests (PUT, POST)
2 Light Requests (GET inclusief het LIST equivalent, en alle andere requests)
* DELETE requests zijn gratis

Gratis gebruik voor VPS-klanten

Klanten die ook één of meerdere CloudVPS virtual servers afnemen ontvangen een bundel gratis resources. Voor deze klanten zijn de volgende gratis resources beschikbaar:

  • 10 GB storage
  • 10 GB uitgaand verkeer p/mnd
  • 50.000 zware API calls p/mnd
  • 500.000 lichte API calls p/mnd

Bestel OpenStack

Beveiliging

Het gedeelte van onze Object Store dat u gebruikt, is altijd gealloceerd aan een uniek project. Projecten worden gebruikt om resources te groeperen binnen de Object Store. Hierdoor is uw data alleen voor u toegankelijk. U kunt deze functionaliteit ook gebruiken om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld test- en productieomgevingen, verschillende websites en/of eindklanten en tussen private en publieke data.

Naast het instellen van rechten kunt u uw data nog beter beveiligen door deze te versleutelen voordat u het in de Object Store plaatst. Verder slaan we de data op in zogenaamde containers. Data die voor iedereen toegankelijk moet zijn, wordt opgeslagen in een publieke container. Bedrijfsgevoelige data slaan we op in een private container en is alleen toegankelijk via een door u gecreëerde key.

Uw data wordt op drie verschillende servers opgeslagen in ten minste twee verschillende, Nederlandse datacenters. Hiermee garanderen we een hoge veiligheid en betrouwbaarheid.

Onze Object Store is ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd. Daarnaast hebben we samen met onder andere KPMG CloudControls ontwikkeld. Dit zijn 44 controls die onafhankelijk of als appendix bij de ISO 27001 ge-audit worden, waardoor uw data nog beter is beschermd.

Bestel OpenStack

Cloud storage voor professionals

Onze Object Store – gebaseerd op OpenStack Swift– bestaat uit een infrastructuur die met gemak enorme hoeveelheden data kan verwerken. Ideaal als cloud storage voor grote bestanden zoals images, media-files of backups die voor langere tijd moeten worden opgeslagen.

U kunt op verschillende manieren uw data ophalen en beheren, waaronder via de OpenStack API, programma’s als Putty, URL’s, de Skyline Interface of via FTP. We leveren tevens een gratis backup-programma om backups van Linux- en Windowssystemen direct in de Object Store te plaatsen.

Er zijn voor vele programmeertalen API libraries en software development kits (SDK) beschikbaar, zodat u vanuit uw applicatie geautomatiseerd gebruik kunt maken van de Object Store. Zie onze knowledgebase voor meer informatie hierover.

Bestel OpenStack

Uw content razendsnel afgeleverd

De Object Store heeft in totaal 40 Gbps aan verbindingen met het internet, waardoor het de piekcapaciteit van een individuele server vele malen overtreft. Bovendien kunt u onze gratis CDN gebruiken om uw content nog sneller aan uw eindgebruikers aan te bieden.

Bestel OpenStack

Onze cases

Case study

Groupon’s nieuwe cloud platform bij CloudVPS

Case study

NCRV mobile game app ‘De Slimste Mens’ een groot succes