• CloudVPS Compute
  CloudVPS Compute

  Stabiliteit enPerformance

Compute in het kort

We bieden u in OpenStack een ruime keuze uit flavors waarmee u compute instances kunt aanmaken. Hierbij kunt u kiezen uit diverse images. Alle gangbare besturingssystemen hebben we al als image beschikbaar voor u gesteld; CentOS, Debian, Ubuntu, Windows en CoreOS. Als u een ander besturingssysteem wilt gebruiken, kunt u uw eigen image uploaden en gebruiken.

U beheert uw OpenStack-omgeving eenvoudig via het webbased Horizon Dashboard, de OpenStack API of de OpenStack command line client.

Volledig redundante infrastructuur

Ruime keuze uit flavors

Volledig programmeerbare infrastructuur

Bring your own image

keuze uit diverseflavors

Compute
Betrouwbaarheid en performance

U kunt bij het aanmaken van een nieuwe instance de best passende flavor en een image kiezen. Een image bestaat uit een voorgeïnstalleerd besturingssysteem en we hebben de meeste gangbare al voor u beschikbaar gesteld; CentOS, Debian, Ubuntu, Windows (€ 8,75 per instance per maand) , maar ook CoreOS kunt u direct gebruiken. Als u een ander besturingssysteem wilt gebruiken, of uw toepassing wilt opnemen in de image, dan kunt u zelf een image maken, uploaden en gebruiken.

We hebben vier verschillende type flavors:

 1. De standard flavors kunnen worden gebruikt om snel op te schalen naar een grotere instance (meer RAM, HD en CPU). Het is niet mogelijk om terug te schalen naar een kleinere instance;
 2. De small HD flavors zijn bedoeld als basis voor diverse instances. De instances hebben een relatief kleine boot disk, primair bedoeld voor het operating systeem en een beperkt aantal applicaties;
 3. De medium HD flavors zijn de juiste keuze als u meer behoefte heeft aan een grotere boot disk;
 4. De high memory HD flavors zijn bedoeld voor workloads die veel memory vereisen.

Small HD, medium HD en high memory instances kunnen naar eigen behoefte worden op- en teruggeschaald naar andere flavors in dezelfde reeks, omdat de HD's dezelfde grootte hebben. Het is verder bij alle instances mogelijk om additionele storage te koppelen via volumes. 

Huidige OpenStack-gebruikers vinden hun tarieven in onze knowledgebase.

 •  

  1 GB

  € 7,95 per maand
  1 GB RAM
  25 GB SSD
  1 CORE CPU
 •  

  2 GB

  € 10,95 per maand
  2 GB RAM
  50 GB SSD
  1 CORE CPU
 •  

  4 GB

  € 19,95 per maand
  4 GB RAM
  100 GB SSD
  2 CORE CPU
 •  

  6 GB

  € 27,95 per maand
  6 GB RAM
  120 GB SSD
  3 CORE CPU
 •  

  8 GB

  € 34,95 per maand
  8 GB RAM
  160 GB SSD
  4 CORE CPU
 •  

  12 GB

  € 49,95 per maand
  12 GB RAM
  240 GB SSD
  4 CORE CPU
 •  

  16 GB

  € 64,95 per maand
  16 GB RAM
  320 GB SSD
  4 CORE CPU
 •  

  24 GB

  € 119,95 per maand
  24 GB RAM
  480 GB SSD
  6 CORE CPU
 •  

  32 GB

  € 174,95 per maand
  32 GB RAM
  640 GB SSD
  6 CORE CPU
 •  

  48 GB

  € 259,95 per maand
  48 GB RAM
  960 GB SSD
  8 CORE CPU
 •  

  64 GB

  € 344,95 per maand
  64 GB RAM
  1.280 GB SSD
  8 CORE CPU

Onze Compute

Compute

Pay per use

Features

Verschillende type flavors

Images

Compute

In OpenStack kunt u compute instances aanmaken. Dit zijn virtuele servers, gebaseerd op flavors, die zijn samengesteld uit een voorgeïnstalleerd besturingssysteem vanuit een image. Een flavor is een combinatie van resources (vCPU, vRAM en vHDD). Het OpenStack-component dat de compute en provisioning ervan verzorgt, is Nova.

 • Volledig, redundante infrastructuur
 • Ruime keuze uit flavors
 • Programmeerbare infrastructuur (Open API, HEAT templates)
 • Ruime keuze uit standaard images
 • Bring your own image

Onze compute is redundant uitgevoerd, net zoals alle andere componenten binnen het OpenStack-platform. Voor de onderliggende hardware hebben we gekozen voor de nieuwste generatie Dell/EMC PowerEdge servers. Een combinatie waarmee we een hoge stabiliteit, de beste performance en hoge continuïteit garanderen. Door uw applicatie te spreiden over onze twee beschikbare availability zones verhoogt u de beschikbaarheid nog verder.

U beheert uw OpenStack-omgeving via het gebruiksvriendelijke Horizon dashboard. Tevens kunt u gebruikmaken van de zeer uitgebreide OpenStack API en OpenStack command line client.

Met uw OpenStack-account heeft u toegang tot een ruim aanbod aan OpenStack flavors en heeft u alle middelen in handen om uw omgeving zo efficiënt mogelijk in te richten en toe te spitsen op uw toepassing. Het onderscheid in flavors is gebaseerd op een combinatie van vCPU, vRAM en vHDD en we bieden diverse varianten aan. Onze standard variant is geschikt voor uw reguliere, stabielere workloads. De small HD kunt u perfect gebruiken voor het eenvoudig op- en afschalen en de high memory voor extreme workloads.

U kunt bij het aanmaken van een nieuwe instance de best passende flavor en een image kiezen. Een image bestaat uit een voorgeïnstalleerd besturingssysteem en we hebben de meeste gangbare al voor u beschikbaar gesteld; CentOS, Debian, Ubuntu, Windows, maar ook CoreOS en pfSense kunt u direct gebruiken.

Als u een ander besturingssysteem wilt gebruiken, of uw toepassing wilt opnemen in de image, dan kunt u zelf een image maken, uploaden en gebruiken.

Bestel OpenStack

Pay per use

Met een OpenStack-account krijgt u toegang tot een zeer uitgebreide set aan compute resources. Op het moment dat u de resources gaat gebruiken, worden deze in rekening gebracht. Minimaal voor 1 uur en per maand als u de instance de gehele maand gebruikt.

U kunt het uurtarief berekenen door de maandprijs van de flavor te delen door 672 (24 uur x 28 dagen). Dit houdt in dat u normaal gesproken geniet van een korting op het uurtarief wanneer een instance de hele maand is gebruikt.

Bestel OpenStack

Features

Als OpenStack-gebruiker kunt u nieuwe instances aanmaken, verwijderen, starten en stoppen. Ons OpenStack-platform biedt u echter een volledige set aan functionaliteiten zoals OpenStack die te bieden heeft. U kunt snapshots maken, instances clonen, consoles openen, instances opnieuw opbouwen en bestaande resizen naar een andere flavor, soft en hard rebooten en nog veel meer. Deze features kunt u via het Horizon dashboard of via de OpenStack API gebruiken. Uiteraard met volledige toegang en rechten zodat u alle controle in eigen handen heeft. 

Bestel OpenStack

Verschillende type flavors

Onze flavors zijn samengesteld op basis van jarenlange ervaring. Zo kunt u kiezen uit standaard flavors voor standaard instances, flavors met minder vHDD voor CPU- en RAM-gedreven toepassingen en high memory flavors wanneer u veel performance nodig heeft. Er is dus altijd een flavor beschikbaar die het beste aansluit bij uw toepassing op dat moment en onnodige kosten voorkomt. Mocht u meer of minder resources voor een instance nodig hebben, dan kunt u op ieder gewenst moment een andere flavor daarop toepassen.

Alle flavors staan standaard op full SSD. Mocht de capaciteit of performance niet voldoen dan kunt u deze eenvoudig uitbreiden met additionele volumes. Hierin heeft u de keuze uit full SSD of file & archive storage.

Bestel OpenStack

Images

Alle gangbare besturingssystemen hebben we al als image beschikbaar gesteld. U kunt kiezen uit CentOS, Debian, Ubuntu, Windows, CoreOS en pfSense. Mocht u een ander besturingssysteem willen inzetten, een appliance willen gebruiken, of uw toepassing alvast in de image opnemen, dan kunt u zelf een image uploaden en daarna gebruiken. Dit stelt u bijvoorbeeld in staat om uw configuratie op te nemen in uw image en configuratiestandaarden af te dwingen.

In principe zijn alle x86-besturingssystemen geschikt om als image te worden ingezet, waarmee het ook mogelijk is om andere Unix-, Linux- of BSD-distributies op ons platform te gebruiken. Daarnaast leveren steeds meer partijen hun diensten aan op OpenStack-geschikte appliances. Denk hierbij aan firewall, identity & authentication of monitoring appliances.

Bestel OpenStack

Onze cases

Case study

Cloudoplossing voor zorginstelling PerspeKtief met partner Avantage

Case study

Rocket24 en CloudVPS slaan handen ineen voor ‘Eén voor Kinderen’