/ OpenStack is het cloudplatform van de toekomst

Datum:

In een interview met Dutch IT-Channel legt CEO Chris de Jongh uit waarom hij heilig gelooft dat OpenStack het cloudplatform van de toekomst is.

 Je moet het zien als een keuken waar je als klant zelf de keuze maakt uit de aanwezige ingrediënten om zo de perfecte maaltijd te bereiden. OpenStack is die keuken, je kiest je gewenste resources, maakt een netwerk aan en je bouwt zo je eigen infrastructuur project. 

Wie niet groot is moet slim zijn. Chris de Jongh weet dat CloudVPS tegenover de bekende public-cloud-reuzen maar een relatief bescheiden speler is. Maar wel een bedrijf met unieke eigenschappen die voor klanten interessant kunnen zijn. Mede door OpenStack. “We hebben vier jaar geleden heel bewust voor OpenStack gekozen. Dat was toen een gewaagde beslissing omdat OpenStack nog moest groeien qua bekendheid, maar het heeft heel goed uitgepakt. Het platform is onder andere populair bij grote ondernemingen die hun eigen cloud resources willen gaan managen. Dat was altijd een uitdaging bij die doelgroep, maar het platform is daar bij uitstek geschikt voor. Daarnaast is het ook qua kosten interessant. We zien dat klanten 20 tot 25 procent goedkoper uit zijn dan bij de grote public-cloud-aanbieders. Dat is het voordeel van open source, plus het gegeven dat we als klein bedrijf geen enorme infrastructuur hoeven te onderhouden.”

Chris de Jongh gelooft sterk in OpenStack. “Je moet het zien als een keuken waar je als klant zelf de keuze maakt uit de aanwezige ingrediënten om zo de perfecte maaltijd te bereiden. OpenStack is die keuken, je kiest je gewenste resources, maakt een netwerk aan en je bouwt zo je eigen infrastructuur project. OpenStack is ingericht als Software Defined Datacenter. Zo kun je direct starten met de configuratie van jouw infrastructuur. Daardoor hoeft een beheerder zich niet langer bezig te houden met fysieke componenten zoals koeling, servers en routers. Dat regelt OpenStack.”

...

Het volledige artikel leest u op de website van Dutch IT-Channel.

Deel dit artikel