/ Controleert u maandelijks de beveiliging van uw IT-omgeving?

Datum:

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2016 één op de vijf bedrijven met tenminste 10 medewerkers in Nederland slachtoffer is geweest van een cyberaanval.  In de helft van de gevallen brengen dergelijke aanvallen kosten met zich mee voor extra bescherming van de ICT-systemen of herstelwerkzaamheden. Ook kan er zelfs sprake zijn van omzetderving.

Als bedrijf wilt u vanzelfsprekend voorkomen dat u slachtoffer wordt van een cyberaanval. U controleert dus geregeld hoe het is gesteld met de beveiliging van uw IT-omgeving. Toch?

Beveiliging is een continu proces

Een goede beveiliging van uw IT-omgeving is een continu proces. U kunt nu uw beveiliging op orde hebben, maar hoe zit over een aantal maanden? Kwaadwillenden zitten niet stil en proberen op alle mogelijke manieren door te dringen in uw IT-systemen. Dit vraagt dus om een structurele aanpak om dergelijke personen buiten uw IT-deuren te houden. Maar hoe doet u dit? Gaat u zelf aan de slag of besteedt u het uit zodat u zich hier geen zorgen over te hoeft maken?

ProSEC Advanced Security Scan van CloudVPS

Om de beveiliging van uw IT-omgeving verder te verbeteren voeren we maandelijks een inventarisatie van mogelijke kwetsbaarheden uit. Zo kijken we naar openstaande poorten en wat voor software zich achter deze poorten bevindt. Van deze software inventariseren we de gebruikte versie, controleren we deze op bekende kwetsbaarheden en daar volgt een rapportage over. Dit rapport biedt u inzicht in de mate waarin uw omgeving kwetsbaar kan zijn.

Samengevat, de proSEC Advanced Security Scan:

  • Scant uw publieke IP-adressen;
  • Beoordeelt welke poorten er openstaan;
  • Kijkt welke software er achter de poorten te vinden is;
  • Controleert de software-versies;
  • Controleert uw software-versies op bekende kwetsbaarheden;
  • Levert u een technisch security rapport met aanbevelingen en prioriteiten.​

Meer weten?

Als u interesse is gewekt of u wilt meer weten over hoe onze proSEC Advanced Security Scan de beveiliging van uw IT-omgeving structureel kan verbeteren, kunt u contact met ons opnemen via sales@cloudvps.nl of telefoonnummer 010 – 270 94 70. We staan u graag te woord.

Deel dit artikel