/ Hoe maak ik een intern netwerk (private netwerk)

Een intern netwerk ook wel bekend als een private netwerk is een netwerk om twee of meerdere instances met elkaar te verbinden zonder over het publieke internet te gaan.

Binnen deze tutorial laten we zien hoe je een simpel private netwerk kan creeëren binnen het Openstack platform

Hoe maak ik een intern netwerk aan?

• Binnen het Openstack Dashboard navigeert u naar Projects > Network > Networking.
  • Klik rechtsboven op de "Create Network" knop.
  • Voer bij "Name" uw gewenste naam van uw netwerk in, in deze tutorial gebruik wij "ExampleNetwork".
  • Klik bovenin op "Subnet" en vul bij "Subnet Name" uw gewenste naam voor uw subnet in, in deze tutorial gebruiken wij "ExampleSubnet".
  • Vul bij "Network Address" uw gewenste subnet in, in deze tutorial gebruiken wij "192.168.1.0/24".
  • Klik op de knop "Create Network" om uw netwerk te creëren.

Hoe kan ik instances koppelen aan een intern netwerk?

• Binnen het Openstack Dashboard navigeert u naar Projects > Compute > Instances.
  • Open het "Action menu" door op het kleine pijltje te klikken helemaal rechts in de tabel.
  • Klik op de optie "Attach Interface".
  • In het venster dat open gaat klikt u bij "Network" het door u aangemaakte netwerk aan, in deze tutorial gebruiken wij het "ExampleNetwork" welke wij eerder hebben aangemaakt.
  • Klik op de blauwe knop "Attach Interface" om uw netwerk te koppelen.

Hoe ken ik een statisch IP toe?

In het artikel Toekennen van een static private ip aan een instance wordt uitlegt hoe u uw instance een static ip kunt toewijzen binnen uw private netwerk.