Hulpartikel overzicht

/ Backup snapshots

Let op: Dit product is alleen voor Linux virtuele servers op ons XEN platform

Naast de CloudVPS backup account, die werkt met rsync en ons rolling backup script bieden we als uitbreiding op onze VPS snapshots ook de mogelijkheid om iedere dag een snapshot backup te laten maken.

Snapshots

Een snapshot is een kopie van de VPS, zoals hij op het moment van het maken van de snapshot is. Dit is een ideale methode voor het bouwen van een afgeconfigureerde VPS met uw oplossing / CMS / Shop systeem, zodat deze makkelijk gecloned kan worden naar een andere VPS. In de CloudVPS Interface kunt u handmatig snapshots maken Zie onze snapshot product pagina voor meer informatie.

Backup Snapshots

Wanneer u ons snapshot product afneemt, kunt u ook instellen dat u iedere dag een snapshot backup gemaakt wil hebben. Dit gebeurd vervolgens elke dag op een random moment. U krijgt hier een bepaalde ruimte voor en de data wordt gecomprimeerd dus het staat niet vast hoeveel backups er bewaard gaan worden, dit hangt af van het gebruik van de harddisk en de veranderlijkheid van de data. Wij garanderen wel dat er minstens 7 beschikbaar zijn en dat de eerste en de laatste backup bewaard blijven. Voor de rest worden er gespreid backups verwijderd indien nodig.

Restoren Backup Snapshot

In de CloudVPS Interface kunt u makkelijk een backup terugzetten (restoren) naar de VPS waar de backup snapshot van gemaakt is. Wanneer de backup snapshot naar dezelfde VPS wordt teruggezet, is er ook de mogelijkheid om alleen een bepaald Unix-path te restoren.
U kunt de Backup Snapshot ook restoren naar een andere VPS. Dan wordt de backup snapshot feitelijk gecloned naar de doel-VPS, waarmee de doel-VPS al haar data wordt overschreven met de backup snapshot van de bron-VPS.

Wanneer is een Backup Snapshot geschikt

Met een Snapshot backup kunt u de hele staat van de VPS herstellen. Het is niet werkbaar om een individuele file terug te halen(of u moet het hele unix-path kennen). Wanneer het belangrijk is in uw backup-strategie om bijv. een controlpanel backup, losse database dump of individuele file terug te kunnen halen, kunt u het beste kiezen voor de rsync gebaseerde CloudVPS backup account.

WAARSCHUWING: Controlpanel backups in combinatie met Backup Snapshots

We raden sterk af controlpanel backups op de lokale schijf aan te laten staan in combinatie met Backup Snapshots. Controlpanel backups worden per account in 1 grote file opgeslagen. Daarom zal de compressie van de snapshots niet goed werken en zal u minder backup snapshots kunnen bewaren.

Punten Backup Snapshot

  • Opzetten: Zeer makkelijk.
  • Maatwerk: geen flexibiliteit om frequente etc te bepalen
  • Onderhouden: u heeft altijd minstens 7 backup snapshots beschikbaar
  • Terugzetten: zeer makkelijk van de hele VPS maar moeilijker om individuele bestanden en accounts terug te halen.
  • Locatie: De SAN waar de data van uw virtuele server ook op draait.
  • Backup tijd: het programma neemt op een random moment gedurende de dag een snapshot.

Deel dit artikel