« Windows configuration

Windows VPN verbindingen

Windows 2008 R2 WEB edition, VPN how-to

Volg de volgende stappen om een site-to-site VPN op te zetten met de VPS als VPN-gateway.
-> Start -> Control Panel -> Network and Internet -> Network Connections. -> File -> New Incomming Connection.

Selecteer nu de accounts die het recht moeten hebben om een VPN tunnel met de server te maken.
-> Next -> Next -> Allow access.
Er is nu een extra icoon toegevoegd tussen de Networks Connections. (Incoming Connections)

Wij moeten vervolgens nog een IP of IP-range toekennen aan de VPN tunnels.
-> Properties 'Incoming Connections'-> Tab 'Networking'-> Properties 'Internet Protocol Version 4' (indien van toepassing) -> 'Allow callers to access my local network'.
Nu is er de keuze om een IP-adres uit de Windows DHCP server te halen, of vanuit een eigen toegekende IP-range.

Als alles is opgezet is de server klaar voor het ontvangen en aanmaken van VPN tunnels.

Let op! Wij geven geen support aan deze methode. Deze methode wordt zelf door Microsoft voorgeschreven in haar documentatie, en wordt geacht te gebruiken door systeembeheerders met kennis over netwerken.