« Updates en Patches

Upgraden naar Ubuntu 10.04 LTS

Voorwaarden
  1. Vpsnummer moet hoger zijn dan 999
  2. kernel 2.6.32.x / 2.6.34 / Eigen kernel
  3. Disken moeten op /dev/xvda* zitten
  4. Niet een Turnkey installatie
Als uw VPS niet aan 1 van deze eisen voldoet en u wilt toch upgraden, neem dan even contact met ons op.

Onderstaande zaken moeten aangepast worden om Ubuntu als VPS bij ons werkend te krijgen, nadat de upgrade gedaan is, maar voor de reboot. Gezien vanaf de versie waar u nu op zit en dat je 10.04 wilt gaan draaien. Hiervoor kunt u een aantal methodes gebruiken om een upgrade te doen, de officiele methode kunt u vinden op https://help.ubuntu.com/community/LucidUpgrades

U kunt ook zelf /etc/apt/sources.list aanpassen en met 'apt-get update' en 'apt-get dist-upgrade' doen, hiervoor kunt u deze Sources.list gebruiken.
Deze procedure is altijd op eigen risico, neem contact met ons op in het geval van problemen of als u wilt dat wij de procedure voor u uitvoeren.
Na de onderstaande aanpassingen gedaan te hebben, kan de VPS gereboot worden.

Ubuntu 9.10

Toevoegen aan fstab:

dev             /dev            tmpfs   rw              0       0
Ubuntu 9.04

Volgens Ubuntu moet je eigenlijk eerst naar 9.10 toe, maar over het algemeen werkt het zo ook wel. Kan uiteraard per geval verschillen.
Toevoegen aan fstab:

dev             /dev            tmpfs   rw              0       0

Aanmaken in /etc/init/console.conf

# console - getty
#
# This service maintains a getty on console from the point the system is
# started until it is shut down again.

start on stopped rc RUNLEVEL=[2345]

stop on runlevel [!2345]

respawn

exec /sbin/getty -8 38400 console

Ubuntu 8.10 en 8.04

Fstab:

# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details

/dev/xvda1               /                            ext3       defaults        1 1
/dev/xvda2               swap                    swap      defaults         0 0
dev                          /dev                      tmpfs      rw                 0 0

Aanmaken in /etc/init/console.conf

# console - getty
#
# This service maintains a getty on console from the point the system is
# started until it is shut down again.

start on stopped rc RUNLEVEL=[2345]

stop on runlevel [!2345]

respawn

exec /sbin/getty -8 38400 console