« Overige Diensten

Update Policy

Linux
Major upgrades

Major versie upgrades van het OS of systeemsoftware kunt u zelf doen of in overleg.

Zeer urgente upgrades

Als er een urgent veiligheidsrisico is zullen wij u doorgaans de update klaarzetten en u vervolgens een beperkte hoeveelheid tijd geven om de vps te herstarten indien nodig. Als wij zien dat de vps aan het einde van de gestelde periode niet ge-reboot is doen wij het zelf.

Minor upgrades

Bij door ons opgeleverde Linux servers staan automatische updates aan. Linux servers hoeven niet te worden ge-reboot om de updates actief te maken.

Control Panels

Bij Direct Admin zijn er een aantal opties voor PHP, MYSQL etc. Deze moeten vanuit de commandline ge-installeerd en ge-update worden. Cpanel heeft meer opties en een handige web interface om dit te regelen (EasyApache). Wij kunnen helpen met het veranderen van de software versie in een control panel omgeving.

Windows

Windows virtual servers verzamelen continu de beschikbare updates maar deze worden niet automatisch geinstalleerd. U zult over updates die klaarstaan waarschuwingen zien in Windows en kunt vervolgens zelf bepalen wanneer u wilt rebooten. In Windows Updates kunt u een andere procedure instellen of ons vragen dat te doen.

Updates met automatische wekelijkse reboot (indien nodig) dmv register key

U kunt ook van onze wekelijkse update methode gebruik maken, deze is standaard al voor ons Service Level 2 klanten ingesteld. Wij zullen elke donderdag ochtend tussen 3 en 4 uur in de ochtend de updates die klaarstaan installeren. Dit kan een reboot tot gevolg hebben.

Klanten die voor deze VPSen van de nieuwe update-methode hierboven gebruik willen maken kunnen het vereiste register-key bestand zelf hier [http://wsus.xlshosting.net/WSUSv1.zip] downloaden als .zip bestand, uitpakken en door te dubbel klikken importeren. Als u ons het wachtwoord van de VPS verschaft kunnen wij dit register-key bestand ook voor u plaatsen.

Voor VPSen die na 19 februari 2010 en voor 19 september 2011 zijn opgeleverd en Service Level 2 klanten is deze methode standaard geimplementeerd.

Hier kunt u meer lezen over deze mogelijkheid: www.cloudvps.nl/community/knowledge-base/windows-server-update-services/