« Backup & Snapshots

SyncBackPro backups inrichten

Let op! vanaf Donderdag 5 juni 2012 leveren we standaard Ahsay ipv SynckBackPro

Voor het aanmaken van een week backup met dagelijks differentieel:

1. Nadat de installatie voltooid is, open het programma en klik op: Profiles -> New.

2. Gebruik bijvoorbeeld als profielnaam: Dagelijks-Week

3. Backuprichting is al standaard OK.

4. Selecteer: 'Backup TO an FTP server'
    4.a Tabblad 'Manual Configuration', voer hier de benodigde backupserver in.

5. 'Source' is OK. Selecteer in de 2de regel wat er gebackuped moet worden. In de eerste instantie is dit alleen een selectie van de C:\ schijf ('users' bijvoorbeeld)

6. Backup omschrijving is OK. Maak verbinding met de FTP server door op het map-knopje te klikken. Klik met je rechtermuisknop ergens in de lege ruimte en kies voor 'Create Directory'. Geef bijvoorbeeld de nieuwe map de volgende naam: 'Dagelijks_Week'. Navigeer naar deze map en klik op OK.
    6.a Zodra je weer terug bent, moet je een 'backup variable' toevoegen ACHTER de backuplokatie. Voeg het volgende toe: %DAYOFWEEK%.
    De backuplokatie ziet er dan ongeveer zo uit: \vpsxxxxx\dagelijks_week\%DAYOFWEEK%

7. 'Use Fast Backup' is de 'differentieel' methode die wij willen toepassen. Klik op OK en dan weer OK. Het nieuwe backup profiel is aangemaakt. Er zal gevraagd worden om een 'simulated run' uit te voeren. Dit is niet nodig als je zeker weet dat de FTP lokatie bereikbaar is. Nu moeten wij er nog voor zorgen dat SyncBackPro iedere dag netjes wordt uitgevoerd in Windows. Zodra je terug bent gekomen in de weergave van de profielen, moet je de eigenschappen (modify) van het zojuist aangemaakte profiel openen.

8. Klik links op 'When'. Klik op: 'Edit Schedule'. Klik op 'YES' en dan op 'OK'.

9. Je bent nu terecht gekomen in de 'Windows Task Scheduler'. Standaard wordt deze aangemaakt met 'Daily'. Zorg ervoor dat je het wachtwoord van de administrator mee geeft van de server. Klik hiervoor op: 'Set password'. Klik op Apply en dan op OK.

10. Done! Alles is nu gereed om de VPS iedere dag te laten backuppen.

(Deze methode is 'als is'. Dit houdt in dat ongeziene veranderingen in de software kunnen plaatsvinden waardoor er methodes aangepast moeten worden.)

Zie voor meer informatie en beschrijvingen: http://www.2brightsparks.com/tutorials/tutorials-hub.html