« Object Store Applicatie Docs

Openstack Object Store als backend voor Owncloud

owncloud-logoOwncloud is open source software die op uw eigen server geinstalleerd kan worden. Het bied features zoals bestandssynchronisatie, bestandsdeling maar ook agenda, contactbeheer samenwerken aan documenten en bladwijzerbeheer.

Owncloud ondersteunt onze Object Store als opslag-uitbreiding. Dit houd in dat de bestanden in die map niet op uw server staan maar in onze redunante Object Store. Hiermee staat de data op minimaal 3 servers en betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Lees meer over de CloudVPS objectstore.  Op deze pagina leest u hoe dit te configureren is. U kunt meer over Owncloud lezen op de website van het project: owncloud.org

Benodigdheden

• Los Openstack Project
  • Losse Openstack Object Store (swiftoperator) gebruiker
  • Owncloud 7 of hoger

Het OpenStack project en de losse user kunnen via https://interface.cloudvps.com/ aangemaakt worden. Let op dat u de gebruiker alleen de swiftoperator rol geeft op het project. Noteer de Username het password en het Project ID.

External Storage Plugin

Zet de "External Storage Support" plugin aan via de knop links boven "Apps" --> [+].

External Storage Settings

Navigeer naar het Admin menu via de knop rechtsboven.

Navigeer naar het kopje External Storage en configureer de volgende instellingen:

Folder Name: CloudVPS
External Storage: Openstack Object Storage
Configuration:

• Username: Openstack username (owncloud@example.org)
  • Bucket: Owncloud
  • Region: NL
  • API Key: cloudvps_api
  • Tenant Name: Project ID
  • Password: Openstack Password
  • Service Name: swift
  • URL of Identity Service: https://identity.stack.cloudvps.com/v2.0/
  • HTTP Timeout: 5