« Magento Optimised VPS

Opbouw Magento Optimised VPS

Onze Magento Image is geconfigureerd met het Direct Admin Control panel en Installatron om de installatie en het management makkelijk te maken. De kosten van Direct Admin en Installatron zijn EUR 6.45. Er zijn een reeks aanpassingen gemaakt voor de performance- en veiligheid.

Elders in onze wiki is beschreven hoe u Magento binnen enkele minuten kunt installeren. Tot slot hebben wij nog enkele tips om Magento na de installatie nog sneller te maken. Als u wilt kunnen we Redis activeren en MySQL tunen in het gratis uur optimalisatie dat u bij het bestellen van een nieuwe Magento VPS ontvangt.

Zie hier voor meer informatie over het geheugen gebruik van Magento. Aarzel niet ons te mailen als u nog vragen heeft.

De Magento Optimised CloudVPS Image bestaat uit de onderstaande componenten:

• CentOS 6.5
  • Direct Admin 1.45
  • Installatron - voor het installeren en up to data houden van Magento
  • New Relic (Monitoring module via newrelic.com)
  • atop, htop, unzip - Statistics op Shell niveau
  • /var/www/html (tools-> mysqltuner, apc, memcached, info, magento-install) - Statistics, install/Jira tools
  • Apache 2.2.26
    Mod_ruid2 - verzorgd een veilige authorisatie structuur
    Apache modules (mod_expires, mod_deflate)
    Apache custom config
    Http static subdomains
  • PHP 5.4.26
    OpCache 7.0.2 (+ opcache viewer)
    /opt/sbin/rsync.sh [rsync script voor static/cookie free content - /media /js /skin]
    PHP modules like php imap, SOAP, XSL etc. voor de meest populaire plugins
    Ioncube Loader - isoleert de PHP omgeving
    PHP is geoptimaliseerd (php.ini)
  • MySQL 5.5.36
    Mysql tuning script
  • Caching / performance
    Redis Server - 2.6.13 (2 ports - 6379/7380)
    Varnish 3.0.5
    phpRedisAdmin (.htaccess ip block)
    logrotate redis -> /etc/logrotate.d/redis
    /etc/rc.mount - Website caching
  • Optimalisation tools for magento
    JpegOptim 1.3 (alle images kunnen via de shell geoptimaliseerd worden)
    OptiPNG 0.7.4 (alle images kunnen via de shell geoptimaliseerd worden)
    JSmin (geavanceerde javascript optimalisatie)
    CssTidy 1.4 (geavanceerde javascript optimalisatie)
    Git 1.8.5
    JpegTran v9
  • Debug tooling
    phantomjs 1.9.2 [headless browser voor oa. debudding]
    n98-magerun 1.79 [debug tool voor magento]
  • Other functionality
    lockrun 1.1.2
    php-imap

Belangrijk:

• Veel van de caching mogelijkheden en andere snelheidsverhogende maatregelen werken pas goed bij het gebruik van de juiste modules of aanpassingen in de code van de website. Wij zullen hierbij veelal kunnen helpen, informeer bij ons naar de mogelijkheden.
  • Wij kunnen de Redis caching van key-values, tags en sessies voor u activeren. Hiervoor, en voor het tunen van MySQL, stellen we gratis een uur systeembeheer beschikbaar.
  • Page Caching en andere geavanceerde Redis functies, het in gebruik nemen van Varnish en verdere analyses en optimalisaties kan door ons tegen een uurprijs worden verzorgd.
  • Als u Varnish wilt gebruiken dan is het nodig de Magento plugin Turpentine te installeren.
  • Zie de volgende pagina voor mogelijke verdere optimalisaties: https://www.cloudvps.nl/community/knowledge-base/optimalisatie-stappen-na-installatie-magento/
  • If you want to use this image for a Joomla site, in the php.ini, in session handle + session.save_path = no default redis session. Change the settings to "file" + "/tmp"
  • Als u deze iamge voor een Joomla site wilt gebruiken, verander dan in php.ini, in de session handle + session.save_path = no default redis session. Verander de settings naar '"file" + "/tmp".
  • New Relic is actief voor advanced Magento monitoring (2 weken full access for free, daarna de gratis lite version inclusief een wekelijks performance raport.
  • Houdt in gedachten dat de MySQL settings ingesteld zijn voor een minimum van 2G ram.
  • In verband met mogelijke optimalisatie door Jira hebben wij naast onze eigen key twee extra keys geplaatst in /root/.ssh/authorized_keys.