« Magento Optimised VPS

Magento Installatie vanuit Installatron

1. Log in in Direct Admin als admin en klik op "Reseller Level" op de blauwe balk aan de rechter kant.

2. Maak een package aan door onder het kopje "Account Management" op de link "Add Package" te klikken. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in (vaak is het het beste om alle limiten op unlimited te zetten). Zet de volgende zaken zeker uit: catch all email, SSH access en suspend at limit.

3. Maak een nieuwe user aan door onder het kopje "Account Management" op de link "Add New User" te klikken. Vul hier de gevraagde gegevens in, selecteer de zojuist aangemaakte package bij de optie "Use User Package".

4. Ga nu naar de net aangemaakte user door op de link "List Users" te klikken onder het kopje Account Management. Klik vervolgens op de relevante user in de lijst en dan op de knop "Login As [gebruikersnaam]".

5. Start Installatron door onder het kopje "Advanced Features" op de link "Installatron Applications Installer" te klikken.

6. Ga naar de tab "Applications Browser".

7. Aan de linkerkant ziet u de verschillende applicaties die u kunt installeren, u kunt Magento vinden onder "E-commerce and Business". Klik deze applicatie aan.

8. Klik hier op de knop "Install This application" om de install wizard te starten.

9. De Install Wizard zal u een aantal vragen stellen, u kunt telkens op "Volgende" drukken om naar het volgende scherm te gaan.

10.1 Location - Hier wordt bepaalt waar Magento zal komen te draaien. Als u niets invult onder "Path" komt Magento in de document root te draaien.

10.2 Version - Wij raden vrijwel altijd aan om gewoon voor de laatste versie te gaan.

10.3 License - Kan gewoon geaccepteerd worden.

10.4 Database - Kies hier "Automatically manage the database settings for me". Installatron maakt dan de database aan.

10.5 Settings - Hier kunt u uw administrator passwords en usernames opgeven. De "Encoding Key" kunt u gebruiken om eventueel credit card gegevens te bewaren.

10.6 Confirmation - Druk op "Submit" om de installatie te starten.

11. Zodra dit klaar is verschijnen de installatie details. Deze kunt u afdrukken en vervolgens complete drukken. De installatie is dan voltooid en u ziet dan uw nieuwe magento shop tevoorschijn komen.