« VPS Performance

Hoeveel CPU kracht heeft mijn VPS

Veel mensen vragen ons hoeveel processorkracht hun CloudVPS VPS kan gebruiken.

Alle virtuele servers krijgen van Xen een bepaald aantal Xeon cores toegewezen en het aantal cores dat u krijgt hangt bij ons af van de hoeveelheid RAM die de virtuele server heeft.

G RAM

CPU Cores

Minder dan 2G

1 Core

Vanaf 2G

2 Cores

Vanaf 8G

3 Cores

Vanaf 16G

4 Cores (extra cores kunnen los worden bijgekocht)

Kunnen mijn cores volledig gebruikt worden?

De logische vervolgvraag is of deze toegewezen cores ook echt gebruikt kunnen worden. Het antwoord hierop is 'ja'. De redenen hiervoor zijn dat er 8 tot 24 cores per Dell server ingezet worden en dat CPU verbruik enorm piekerig is, hierdoor zitten VPSen elkaar niet in de weg. Wij hebben nog niet gezien dat een VPS de haar toegewezen cores niet volledig kon gebruiken. Dit monitoren wij voortdurend en als dit een server meer dan de helft van haar capaciteit gaat gebruiken grijpen wij onmiddelijk in. Wij limiteren uitdrukkelijk niet op CPU cycles.

Hoeveel GHz. heb ik tot mijn beschikking

1 core heeft op dit moment 2.50 GHz. beschikbaar. Dit zijn op dit moment Intel processoren die geoptimaliseerd zijn voor gebruik bij virtualisatie met veel cache en snelle verbindingen met het geheugen. Wanneer u 4 cores bij ons afneemt heeft u dus 4 x 2.5 GHz = 10.0 GHz.