« Domein, IP & DNS vragen

DNS Implementatie

In onze structuur kunt u van onze nameservers gebruik maken maar u kunt ook nameservers op de VPS zelf draaien. In ons formulier worden alle 5 verschillende manieren om uw DNS voor uw VPS in te stellen aangegeven.

1. Ik beheer mijn DNS al extern

Als u deze optie kiest dan kunt u via de interface van een externe partij de domeinnamen naar het IP van uw VPS laten wijzen.

2. Ik wil zelf DNS-master zijn met 2 eigen IPs

Hierbij beheert u zelf uw DNS op uw eigen VPS of VPSen. Dit kan op de virtuele servers waar de sites op draaien of op speciale DNS virtual servers.

3. Maak een apart DNS-beheeraccount aan

Hierbij krijgt u een web based tool (Poweradmin) waarmee u onze nameservers aan kan sturen. Deze oplossing wordt soms voor specifieke complexe situaties gebruikt.

Bij deze optie gebruikt u altijd onze nameserver namen.

Ik wil jullie DNS-cluster gebruiken

In deze configuratie zullen onze nameservers de query doorverwijzen naar uw VPS.

Dit wordt gedaan door van de nameservers die standaard op uw op uw VPS aanwezig is een zogenaamde "hidden master" van onze nameservers te maken. Dit betekent dat wijzigingen die op de VPS via het control panel of via het programma BIND aan de DNS instellingen worden gemaakt automatisch door worden gegeven aan onze nameservers.

Het voordeel van het gebruik van onze nameservers is dat wij een bestaande setup hebben met 3 nodes, dit is meestal een vereiste als u domeinen wilt registreren.
Voor de nameserver naam kunt u de standaard CloudVPS nameserver namen gebruiken of uw eigen namen.

Let er op dat dit voor elke VPS moet worden aangevraagd bij ons, zodat wij deze kunnen verbinden met ons DNS cluster.

4...met CloudVPS nameserver-namen

Wij gebruiken de volgende Nameserver namen:

ns1.cloudvps.com ns2.cloudvps.com ns3.cloudvps.com

Als de VPSen zijn aangemeld bij ons DNS cluster dan kunnen de relevante domeinnamen worden ingesteld door middel van deze nameserver namen.

Wanneer u van deze optie gebruik wilt maken te maken, stuur dan een mailtje naar support (of vermeldt het in het bestelformulier), zodat wij de koppeling met ons DNS cluster kunnen maken.

zie DNS_hiddenmaster voor meer technische informatie over de implementatie.

5...met onze nameserver namen

Als u een eigen naam wilt gebruiken kiest u 3 nameserver namen, wij gebruiken het format: <descriptie>.<domeinnaam>.<extentie>
bijvoorbeeld:

ns1.uwdomeinnaam.nl
ns2.uwdomeinnaam.nl
ns3.uwdomeinnaam.nl

Vervolgens geeft u deze nameserver namen aan ons door zodat wij deze op onze DNS servers kunnen instellen.
De domeinnaam (uwdomeinnaam.nl in ons voorbeeld) moet altijd onder uw controle zijn omdat deze naar de IP adressen van onze nameservers moet wijzen.

Onze nameservers hebben de volgende IPv4 / IPv6 adressen:

NS1: ns1.cloudvps.com, 194.60.207.54, 2a02:348:28:cf36::1
NS2: ns2.cloudvps.com, 194.60.207.55, 2a02:348:28:cf37::1
NS3: ns3.cloudvps.com, 79.170.92.6, 2a02:348:29:5c06::1

(voeg deze IPs vooral niet aan uw eigen VPS toe, dan kan uw VPS onze nameservers niet meer bereiken)

Nu kunnen al uw andere domeinnamen worden ingesteld door middel van de door u uitgekozen nameserver namen.

Wanneer u van deze optie gebruik wilt maken, stuur dan een mailtje naar support (of vermeldt het in het bestelformulier), zodat wij de koppeling met ons DNS cluster kunnen maken.

zie DNS_hiddenmaster voor meer technische informatie over de implementatie.