Wat is LBaaS

LBaaS staat voor Load Balancing as a Service.

LBaaS zorgt er voor dat verkeer dynamisch verdeeld wordt over meerdere achterliggende servers zonder zelf een server met loadbalancer software op te hoeven zetten. Het gekoppelde HA IP is een Virtueel IP (VIP) welke automatisch overschakelt bij incidenten.

Bij CloudVPS zijn de loadbalancers automatisch ook High Available.

Onze OpenStack maakt gebruik van LBaaSv2 via OpenContrail (https://docs.openstack.org/mitaka/networking-guide/config-lbaas.html).

Zie onze gids over LBaaS: https://www.cloudvps.nl/openstack/lbaas-met-een-ha-ip-en-automatische-fa...