Wat is een Floating IP?

Een Floating IP is een HA IPv4 adres wat eenvoudig en snel aan iedere server in uw interne netwerk gekoppeld kan worden.

Door snel te wisselen tussen servers kunt u uw VPS hoog beschikbaar maken. Met slechts één actie voert u een failover uit naar een andere of clone van uw server. Zo voert u eenvoudig onderhoud uit zonder downtime.

Gebruikt u het IP even niet? Bewaar het eenvoudig in uw account tot u het IP weer wilt gebruiken.

Omdat onze infrastructuur volledig te bedienen is via API's is dit ook envoudig te automatiseren met bijvoorbeeld keepalived. We hebben voor u een voorbeeld script beschikbaar gesteld op https://github.com/CloudVPS/openstack-ha-floating-ip-failover.