Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om reverse DNS werkend te krijgen op OpenStack?

De reverse DNS van uw instance stellen wij hetzelfde in als de naam die u opgeeft in OpenStack. Voordat we deze naam koppelen, controleren we een aantal punten om te valideren of de reverse DNS valide zal zijn:

• Is de naam zoals opgegeven binnen OpenStack een geldig domeinnaam
  • Als we de naam opzoeken in de (forward) DNS, staat hier dan ook het ip adres van de instance in
  • Als u een mailserver draait, geeft deze dan ook de hostnaam terug in het HELO / EHLO request

Als deze checks allemaal valide zijn, dan zal de reverse DNS worden ingesteld op de naam van uw instance.

Als de instance reeds bestaat, maar de naam nog niet voldoet aan bovenstaande criteria, dan kunt u de naam aanpassen via de OpenStack API, of via onze Skyline interface. We zullen vervolgens een keer per dag controleren of de voorwaarden inmiddels zijn voldaan.

Als de checks een foutief resultaat opleveren, dan zal er een reverse DNS worden gegenereerd. Bijvoorbeeld vm-<uuid>.public.cloudvps.com