Ubuntu 18.04 informatie

Op ons nieuwe Openstack en NextVPS platform hebben we nu ook Ubuntu 18.04 als image.

Vanaf heden maken wij gebruik van de Ubuntu cloud images. Dit zorgt voor nog meer compatibiliteit met andere cloud providers.

Wij gebruiken de standaard Openstack image van Ubuntu met een aantal kleine aanpassingen om dit image beter te laten functioneren op ons platform.

Ten op zichte van de standaard Ubuntu installatie en ten op zichte van onze vorige images (zoals 16.04 en 14.04) zijn er een paar kleine veranderingen om het image beter te laten functioneren op ons platform.

De veranderingen ten op zichte van 16.04:

• U kunt standaard niet meer inloggen via ssh met de root user. In plaats hiervan kunt u gebruik maken van de Ubuntu user. De key die u opgeeft via de interface word ook op deze user gezet.
  • U kunt wel inloggen als de root user via de console. Als u dit wil kunt u uw wachtwoord achterhalen via de interface. Dit wachtwoord word alleen ingesteld voor de root user. Deze werkt niet voor de ubuntu user.

De veranderingen ten op zichte van standaard 18.04:

• Er word geen gebruik gemaakt van de eno/ens netwerk kaart vermeldingen. We gebruiken de bekend eth0/1/2 etc vermeldingen voor de netwerkkaart. Dit is hetzelfde als de voorgaande Ubuntu versies.
  • Er word geen gebruik gemaakt van netplan. Netplan is een nieuwe manier om het netwerk in te stellen welke vanaf 18.04 standaard is gemaakt in de image van Ubuntu. In plaats hiervan gebruiken we ifupdown. Dit is hetzelfde systeem als 16.04. Dit omdat netplan niet goed samenwerkt met dhcpv6 en hierdoor ipv6 niet correct zou functioneren binnen het Openstack platform.​