Instance rescue

Het kan gebeuren dat een Instance niet meer via de console of remote is te benaderen waardoor het gebruiken van een rescue image noodzakelijk is.  Bijvoorbeeld wanneer:

• U geen login gegevens meer heeft van uw systeem
  • Geen goed werkende netwerk configuratie
  • Uw systeem niet meer correct opstart
  • Een filecheck van het root filesystem

Deze handleiding beschrijft hoe u een eigen rescue image upload en een instance in rescue mode boot. U kunt voor deze handeling enkel gebruik maken van de openstack CLI toolkit.

Downloaden van een rescue cd

Binnen openstack zijn er 2 rescue images beschikbaar, u kunt deze niet vinden in de image library binnen de horizon interface.

Voor het recoveren van Linux en Windows instances kunt u gebruik maken van de SystemRescueCD op zowel OpenStack 1 als OpenStack 2.

SystemRescueCD voor openstack1 : 90b7c669-a980-4930-814d-ace760214bec
SystemRescueCD voor openstack2 : f8b13182-17bc-45ef-b06e-a575189d447d

Ook is er een Windows server 2016 installer disk beschikbaar op enkel openstack 2

Windows server 2016 : 126f413c-e832-4689-915d-d5f7e5f06292

Rescue Boot

Vervolgens dient u uw getroffen instance op te starten met het rescue image, hierna kunt u uw instance benaderen met behulp van de openstack console. U krijgt na het uitvoeren van dit commando een user login en password te zien welke u kunt gebruiken om in te loggen op uw rescue image indien van toepassing. Mogelijk kan de login afwijken omdat de recovery disk een eigen login heeft voorzien.

openstack server rescue --image [UUID_systemrescuecd] [UUID_INSTANCE]

Opstarten

Na afloop dient u uw instance weer uit rescue mode te halen om deze weer te kunnen starten.

openstack server unrescue [UUID_INSTANCE]