Exchange Server

De minimale hoeveelheid RAM die Exchange nodig heeft is 4G. Dit is een absoluut minimum en is slechts genoeg voor een mailbox of 5. Microsoft raadt zelf 6G aan als minimum hoeveelheid RAM.

Voor onze VPSen geldt dat als de RAM voldoende is, de CPU ook sterk genoeg zal zijn om de server zonder problemen te laten draaien.

Reken er vervolgens op dat er voor elke 10 a 15 mailboxen ongeveer een Gig aan RAM bij moet komen, als u gedeelde agenda's en dergelijke wilt gebruiken moet u er op rekenen voor elke 5 tot 10 mailboxen een extra Gig aan ram nodig te hebben.

Hier kunt u meer informatie vinden over Exchange Server performance:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd351192.aspx
http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd346700.aspx