VPS Hostname

De vps hostname is eigenlijk de naam van uw vps. Deze naam wordt door de vps gebruikt om zich extern te identificeren, bijvoorbeeld bij email verkeer.

Hiernaast stellen wij de reverse DNS van uw VPS hetzelfde in als de hostname die u opgeeft. De reverse DNS is de naam waarmee een server zich identificeerd als deze opgezocht wordt op basis van een IP adres. Dit mechanisme wordt bijvoorbeeld ter beveiliging van email verkeer gebruikt om te checken of de VPS hostname waarmee een mailserver zich identificeerd hetzelfde is als de Reverse DNS.

De hostname heeft bij ons altijd het format:
<vps indentificatie>.<domeinnaam>.<extensie>

U kunt dan bijvoorbeeld VPS1.uwdomeinnaam.nl invullen. Als u ervoor kiest niets in te vullen gebruiken wij VPSXXXXX.public.cloudvps.com. In plaats van de "XXXX" komt dan een VPS nummer te staan.

Als u uw eigen hostname gebuikt is het belangrijk dat de <domeinnaam>.<extensie> (dus uwdomeinnaam.nl in ons voorbeeld hierboven) in uw bezit is zodat u deze domeinnaam naar het IP adres van de VPS kan laten wijzen.

Na oplevering van uw VPS kan de hostname nog veranderd worden.