VPS Control Panel

Linux Controlpanel

De meest populaire commerciële control panels van dit moment zijn cPanel, DirectAdmin en Plesk. cPanel en DirectAdmin worden reeds door ons aangeboden in combinatie met een VPS en Plesk zal binnenkort eveneens beschikbaar zijn.

Wij raden zelf in de meeste gevallen Direct Admin aan omdat dit het goedkoopste en meest intuitieve control panel is, terwijl het qua functionaliteit voor verreweg de meeste doeleinden geschikt is.

Redenen om voor een ander control panel te kiezen zijn verschillen in functionaliteit en natuurlijk gewenning.

cPanel is ons op 1 na populairste control panel. Het heeft extra functionaliteit die DirectAdmin niet heeft. Er zijn bijvoorbeeld meer statistieken over het systeem en er is wat meer controle over zaken als MySQL services. Ook kunt u via cPanel Frontpage extenties activeren en Tomcat aansturen. Er zijn ook enkele betaalde tools die nuttig kunnen zijn zoals installatron (een installatieprogramma voor webapps).

Windows Controlpanel

Voor Windows bieden we standaard geen Controlpanel omdat Windows al een grafische interface heeft en de control panels moeilijk te supporten kunnen zijn. Plesk en DotNetPanel zijn alternatieven die door onze klanten gebruikt worden.

Webapplicaties beheren

Met behulp van Installatron kunnen vrijwel alle populaire webapplicaties op de websites die op uw Xen VPS draaien geïnstalleerd en ge-update worden. Dit kan dan ook via het control panel door de mensen met user access gedaan worden. Dit kan u een hoop werk uit handen nemen en het updaten verhoogt de veiligheid.

Installatron (DirectAdmin, cPanel en Plesk)
Installatron kost EUR 1.50 per maand.