Systeem Configuratie

Installatie van Server Applicaties

Als u applicaties zoals Samba, WordPress of Joomla geinstalleerd wilt hebben dan zullen wij dit gratis voor u doen. We hebben een gratis hoeveelheid tijd hiervoor beschikbaar afhankelijk van uw VPS pakket. Zie: 'Service Level 1: ons Basis Service Niveau' voor meer informatie hierover.

OS en control panel combinaties

Wij bieden de commercieele control panels Direct Admin en Cpanel aan met CentOS 7.

Geen voorkeur voor een bepaald OS?

Als u geen voorkeur heeft voor de specifiek OS dan raden wij meestal CentOS aan. Dit is een stabiel OS dat goed werkt met alle control panels, goed gesupport wordt en een regelmatige update cycle heeft. Debian is ook populair bij de mensen die er ervaring in hebben. Developers gebruiken vaak Ubuntu in onze ervaring.

Systeemsoftware

Wat ook van belang kan zijn zijn de versies van de systeemsoftware, met name PHP, MySQL en soms Apache. Wij raden over het algemeen aan voor de nieuwere versies van systeem software te kiezen maar als u een bestaand platform naar een CloudVPS virtual server verhuist is dit niet altijd mogelijk.

De mogelijke versies van de systeem software worden door het gekozen OS of control panel bepaald:

• Als de VPS niet met control panel wordt uitgerust of met plesk - zullen de packages van het OS bepalen welke systeemsoftare geïnstalleerd kan worden.
  • Als de VPS met cPanel of Direct Admin is uitgerust - zullen de packages die met het control panel meegeleverd worden bepalen welke systeemsoftware geïnstalleerd kan worden.

Hier is meer informatie te vinden over configuratie opties:

Alternatieve systeemsoftware

U heeft altijd de flexibiliteit om zelf andere versies van de systeemsoftware te installeren. De volgende websites zijn voorbeelden van goede plekken om alternatieve packages te vinden: