Reinstall - Herinstallatie

Via de CloudVPS Interface kunt u een herinstallatie (reinstall) van uw VPS uitvoeren. De reinstall functionaliteit werkt op dit moment alleen voor Linux virtuele servers. Wij zullen binnenkort ook Windows toevoegen.

Omdat een reinstall de harde schijf compleet overschijft moet u zeker weten dat deze data niet belangrijk is of dat er een backup gemaakt is.

Als extra beveiliging hebben wij het in de CloudVPS Interface mogelijk gemaakt om de reinstall functionaliteit aan en uit te zetten. Deze instelling staat bij het opleveren van een VPS standaard uit en kan als het aan staat ook op elk moment uit gezet worden. Om de reinstall functionaliteit aan te zetten moet er eerst een code ingevoerd worden die via een knop in de interface naar het hoofd email contact gestuurd wordt.

U kunt op het tabje "Reinstall" aangeven naar welke image u de VPS wilt herinstalleren. U moet hierbij rekening houden met de volgende zaken:

  • U kunt een VPS niet laten herinstalleren door een image met een commercieel control panel die niet al op de virtuele server stond.
  • Als u een reinstall doet van een VPS met een control panel naar een VPS zonder control panel moet u niet vergeten het control panel product bij CloudVPS op te zeggen.

 

Helpcenter

Algemene FAQ

Bekijk alle vragen

OpenStack FAQ

Bekijk alle vragen

Knowledgebase

Bekijk alle vragen