User management

U kunt de gebruikersrechten van uw CloudVPS-services beheren vanaf de tab UserManagement in de CloudVPS-interface.

Om deze gebruikersrechten toe te wijzen, gebruikt u projecten en klanttypen.

Projecten

Projecten worden gebruikt om producten te groeperen. Er zijn twee soorten projecten.

Main Customer Interface Project

Er bestaat een speciaal project in de project manager dat bedoeld is voor het configureren van de toegang tot de algemene CloudVPS Interface. U kunt dit project herkennen aan het slotje voor de projectnaam, die bestaat uit uw klantcode en de beschrijving “Main Customer Interface Project”.

Alleen gebruikers die aan dit project zijn toegevoegd kunnen toegang krijgen tot de algemene CloudVPS-interface en de volgende functionaliteiten: klant- en accountbeheer, het beheren van niet-OpenStack-VPS (met specifieke rechten of mogelijkheden) en CDN-configuratie.

OpenStack-projecten

OpenStack-projecten hebben alleen betekenis binnen de OpenStack-context. Alle resources binnen OpenStack worden altijd toegewezen aan een project, waarin resources worden samengebracht.

Gebruikers kunnen aan specifieke OpenStack projecten worden toegevoegd met een bepaalde rol, waardoor de rechten die de gebruiker binnen dat project heeft, worden beperkt. De gebruiker "adviser@ourcompany.com" kan bijvoorbeeld het recht hebben op Compute Resources in een project, maar geen recht op de bijbehorende ObjectStore.

Gebruikerstypen

  • Main-customer: Dit is het hoogste gebruikersniveau. Er kan maar één Main-customer bestaan, en deze kan worden herkend aan het slotje voor de naam. Deze gebruiker wordt automatisch aangemaakt wanneer het account wordt aangemaakt en deze heeft alle rechten binnen de CloudVPS Interface. Deze gebruiker wordt automatisch toegevoegd aan nieuwe OpenStack-projecten.
  • Customer-admin: Deze moet apart worden aangemaakt en heeft alle rechten voor de interface, behalve het verwijderen van de Main-customer. Ook deze gebruiker wordt automatisch toegevoegd aan nieuwe OpenStack-projecten.
  • Customer-billing: Heeft alleen toegang tot de factureringsinformatie en de contactinformatie van de organisatie.
  • Customer-tech: Kan specifieke rechten op virtuele servers met legacy platforms hebben en/of op OpenStack-projecten binnen de interface.
  • Customer-client: Kan specifieke rechten op virtuele servers met legacy platforms hebben en/of op OpenStack-projecten binnen de interface. Wordt gebruikt in situaties waarbij klanten van onze klanten toegang tot bepaalde resources moeten krijgen.

Helpcenter

Algemene FAQ

Bekijk alle vragen

OpenStack FAQ

Bekijk alle vragen

Knowledgebase

Bekijk alle vragen