Gebruik de object store als opslag medium voor Wordpress plugin W3TC

Voor het gebruik maken van de CloudVPS Object Store als opslag medium voor uw Wordpress blog met W3TC kunt u deze howto volgen. De howto gaat verder niet in op specifieke settings, maar legt uit hoe het FTP-deel ingesteld moet worden.

Log in op https://interface.cloudvps.com/
Ga naar ObjectStore
Ga naar Manager
Maak een nieuwe container aan door op het plusje links onder te drukken (deze Project Name, hier 'blog', moet u onthouden voor later).

Public container aanmaken (zet Allow Listing uit):

Neem de URL van de object store ( <projectid>.objectstore.eu ), rechts boven in de blauwe balk, over voor latere instellingen. U zal ook in staat zijn een eigen CNAME hiervoor in te stellen of bijvoorbeeld de Supername van het CloudVPS CDN (als de CDN Supername naar de URL van de object store is gelinked).

U ben nu klaar in de interface en kunt nu naar Wordpress gaan om W3TC in te stellen (installatie en verdere configuratie voor W3TC valt niet onder deze todo).

Klik links in het hoofdmenu op 'Performance' en daarna op 'General Settings' en scroll naar CDN Settings

Activeer hier CDN en kies voor 'Self-hosted' of 'File Transfer Protocol Upload', daarna instellingen opslaan.
Hierna moet de configuratie voor FTP opgegeven worden. Hiervoor kiest u vanuit het item 'Performance' in het linkermenu voor 'CDN'.

Kies hier welke type content u in de object store wilt opslaan, daarna verder naar beneden scrollen om FTP in te stellen.

Hier moet u het volgende instellen:
FTP hostname: ftp.objectstore.eu
FTP username: <project id>:<object store username>
FTP password: <object store password>
FTP path: /<Project name>
Replace site's hostname with: <objectstore URL/eigen CNAME>/<Container name>

Daarna kunt u de verbinding testen en de settings opslaan.

Mocht er al content op het blog staan, dan zal deze geupload moeten worden, W3TC zal een balk boven de settings laten zien waarmee u dat kunt regelen. Een alternatief is het gebruik van de upload-knop achter elke optie die u aangevinkt heeft onder de General Settings van CDN.

W3TC zal u ook vragen om de huidige caches te purgen om van de nieuwe settings gebruik te gaan maken. Daarna zal uw statische content uit de object store worden geserveerd. Als u wilt dat deze content uit het CloudVPS CDN komt dan moet u de Supername van het CDN gebruiken in het 'Replace site's hostname with' veld.

Meer FTP to Object Store documentatie: https://www.cloudvps.nl/community/knowledge-base/ftp-to-object-store-verbind-met-uw-object-store-middels-ftp-sftp/