Hosted Power Magento: Optimalisatie Stappen na Installatie Magento

Het zou natuurlijk zonde zijn om niet het maximale uit de image en met name uw webshop zelf te halen!

Daarom is het belangrijk dat de shop zelf nog afgesteld wordt om optimaal gebruik te kunnen maken van alle optimalisaties op de image. Er zal ook laatste hand gelegd worden aan alle instellingen zodat u maximaal kunt profiteren van de prestaties van uw server en webshop!

Neem hiervoor na het opleveren van de vps en het plaatsen van de shop contact op met ons op support@cloudvps.nl. Vermeld hierbij het VPS nummer en het IP adres.

Verdere Optimalisaties

Hieronder staan een aantal voorbeelden van andere zaken die na het plaatsen van de website verbeterd kunnen worden. Dit kan tegen betaling ook door Hosted Power worden verzorgd.

• Merge, Compressie, Minimized van Javascript
  • Merge, Compressie, Minimized van CSS
  • Flat catalog activeren
  • Expires headers van static content
  • Cookie free domains
  • Minder HTTP requests
  • Efficiënt geschreven HTTP output zonder fouten
  • Geoptimaliseerd afbeeldingen (bijv 8bits ipv 16bits)
  • Geen schaalbare afbeeldingen
  • Minimize DNS lookups
  • Voorkom CSS @imports
  • Gebruik Sprites images
  • Voor internationale sites: toepassing van CDN

Hou er rekening mee dat naarmate uw site drukker wordt Apache, php en MySQL opnieuw zullen moeten worden geoptimaliseerd.

Varnish activatie & HTTP/2

De image bevat ook Varnish (inactief), een super snelle front-end cache. Hosted Power kan u helpen tegen vergoeding om dit adequaat en met maximale prestaties op te zetten.

• Nginx met http/2 + Varnish + Apache2 stack
  • http/2 activeren met ALPN support
  • Varnish activatie built-in (Magento 2.x) of met met turpentine (Magento 1.x)

Opgelet: Varnish zelf is voornamelijk nuttig bij (erg) drukke webshops, het is eerder een schaalbaarheidstool en niet bedoeld om magisch prestaties op te krikken.