Hosted Power Magento: Opbouw Magento Optimised VPS

Onze Magento Images zijn geconfigureerd met het DirectAdmin Control panel om de installatie en het beheer gemakkelijk te maken. De kostprijs van DirectAdmin bedraagt 4.95 eur en zit bij de kostprijs van de image.

Voor wie dit wenst wordt Installatron optioneel meegeleverd aan 1.5 euro. Echter is dit wat ons betreft, zeker voor Magento 2.x, niet de aangewezen installatie methode.

Zie hier voor een installatie handleiding voor Magento 2: https://www.cloudvps.nl/klantenservice/knowledge-base/category/magento-joomla-optimised-vps

Aarzel niet ons te mailen als u nog vragen heeft.

Images

Er zijn 2 Magento images beschikbaar. Één voor Magento 1.x (met officieel ondersteunde PHP 5.6.x versie) en één voor Magento 2 (met PHP 7.0.x). Beide images zijn gebaseerd op de nieuwste versie van CentOS, versie 7 en komen met het Directadmin controlpanel. Hierdoor kunt u ook nog steeds gemakkelijk uw server beheren, domeinen aanmaken, databases, SFTP accounts, mailboxen, DNS beheer en dergelijke.

Onderstaand vind u een overzicht van de gebruikte componenten die in beide images gebruikt worden:

• CentOS 7
  • DirectAdmin 1.5
  • Optimized Apache 2.4
  • Optimized MySQL 5.6
  • Capri DirectAdmin skin
  • Optioneel installatron voor installatie Magento
  • Redis Server 3.2 + PHPRedMin + redis server monitoring door DirectAdmin
  • Varnish 4 (staat klaar, niet actief)
  • Composer & Deployer
  • OPcache v7
  • ImageMagick
  • Image tools zoals jpegoptim, optipng
  • MySQL tuning scripts (mysqltuner, mysqlreport, tuningprimer.sh)
  • Allerlei utilities zoals git, htop, atop, iotop, unzip,

Het Magento 1 image bevat de volgende specifieke softwareversies:

• Optimized PHP 5.6
  • n98-magerun.phar

Voor Magento 1 kan tevens de Magento 2 image gebruikt worden indien u PHP 7 wenst te gebruiken voor Magento 1. Dit kan pas na het installeren van de Inchoo_PHP7 module: https://github.com/Inchoo/Inchoo_PHP7

Het Magento 2 image bevat de volgende specifieke softwareversies:

• Optimized PHP 7
  • n98-magerun2.phar

Belangrijk

• Hosted Power doet verregaande aanpassingen aan de php en MySQL setup, zij bieden geen softwareondersteuning wanneer u deze zelf vervangt door andere hoofd versies dan degene die zijn meegeleverd.
  • Om compatibel te blijven met eventuele image updates is het belangrijk om eigen php ini aanpassingen te maken in: /usr/local/lib/php.conf.d/40-customer.ini
  • Houdt in gedachten dat de MySQL settings meestal optimaal moeten worden ingesteld naargelang de grootte van de site en het type requests. U kunt zelf extra aanpassingen toevoegen in /etc/my.custom.ini
  • Veel van de caching mogelijkheden en andere snelheid verhogende maatregelen werken pas goed bij het gebruik van de juiste modules of aanpassingen in de code van de website. Hosted Power zal u hierbij veelal kunnen helpen, informeer bij ons naar de mogelijkheden.
  • Hosted Power kan voor u redis caching van front end, page cache en sessies activeren via een standaard setup pakket, neem contact met ons op voor meer info!
  • Full Page Caching, extra finetuning, andere geavanceerde redis functies, het in gebruik nemen van Varnish en verdere analyses en optimalisaties kunnen door Hosted Power tegen een uurprijs worden verzorgd.
  • Als u Varnish wilt gebruiken voor Magento 1.x dan is het nodig de Magento plugin Turpentine te installeren (vaak zijn er nog config tweaks nodig).
  • Zie de volgende pagina voor mogelijke verdere optimalisaties: https://www.cloudvps.nl/community/knowledge-base/optimalisatie-stappen-n...
  • In verband met mogelijke optimalisatie door Hosted Power heeft Hosted Power naast onze CloudVPS key een extra key geplaatst in /root/.ssh/authorized_keys.