Het verhuizen van domeinnamen naar een andere registrar

Voordat een domeinnaam verhuisd kan worden is er altijd een voorbereidende stap, een code opvragen of een formulier invullen. Veel checks gaan op basis van de Whois-gegevens en bij sommige Registrars zitten echt mensen de formulieren te onderzoeken en te keuren.

Whois informatie

Bijna alle Registrars gebruiken de Whois database als uitgangspunt voor een verhuizing en controleren of de domeineigenaar (registrant) in de aanvraag overeenkomt met de gegevens die in de whois bekend zijn. Maak er zeker van dat de gegevens die momenteel in de whois staan ook degene zijn waarmee u de aanvraag indiend.

E-mailaddressen

.com / .net / .org / .info / .biz / .be / .eu sturen een email aan de eigenaar van het domein met daarin een link om de transfer te bevestigen. Hiervoor gebruiken ze het emailadres uit de whois informatie

EPP code (Authorisatiecode)

Voor .nl / .com / .net / .org / .info / .biz domeinen is er een EPP code nodig. Dit is een random-genereerde code die is gekopeld aan het domein. Deze is nodig om de verhuizing in te kunnen zetten. Deze code is op te vragen bij de huidige hostingpartij. Soms is het allen mogeljk om deze via e-mail te laten versturen aan de eigenaar van het domein (info uit whois), wat een extra veiligheidsmaatregel is.

Formulieren

Voor .de / .it / .nu en andere domeinen domeinen is nodig om een verhuisformulier in te vullen. Deze formulieren kunnen erg lijvig worden (.nu, .it). Ook hier voor wordt informatie uit de Whois gebruikt voor de eerste controle slag.

Registrar Tag

Voor .*.uk domeinen met de oude registrar de ISP-TAG van de nieuwe registrar Pushen, zodat deze in het account van de nieuwe registrar komt. Onze ISP tag is OPENPROVIDER-NL.

extenties die extra aandacht nodig hebben

.be / .eu

Bij .be en .eu zijn de checks die gedaan worden erg precies. Bij een verhuizing is het erg belangrijk dat we de _exacte_ gegevens krijgen van de huidige eigenaar, zoals deze nu ook in de whois staan en gesubmit door de oude eigenaar.

.it

Bij een .it is veel extra informatie nodig, zoals geboorteplaats, geboortedatum en fiscaal nummer bij een prive persoon en naast deze informatie voor het bedrijfscontact ook het BTW nummer indien het om een bedrijf gaat. Het verhuizen van een .it domein kan tot enkele weken duren, wanneer de formulieren worden afgekeurd door nic.it.

Wilt u uw domein opzeggen?

Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar billing@.
Let op: het opvragen en ontvangen van een token, autorisatiecode of verhuiscode beschouwen wij als een opzegging van het domein. U draagt er zelf zorg voor dat de verhuizing afgerond wordt. Informeer ons tijdig indien het domein niet opgezegd moet worden.

Helpcenter

Algemene FAQ

Bekijk alle vragen

OpenStack FAQ

Bekijk alle vragen

Knowledgebase

Bekijk alle vragen