Compute functionele FAQ

Dit artikel beschrijft de verschillende funcitonaliteiten van het CloudVPS Compute platform.

Hoe kom ik in de Skyline Interface?

Let op, Skyline is alleen beschikbaar voor ons Legacy OpenStack platform.

Via de normale CloudVPS Interface, of direct via: https://stack.cloudvps.com/

Hoe kom ik in de Horizon Interface?

Via de normale CloudVPS Interface, of direct via: https://openstack.cloudvps.com/

Welke OpenStack-producten kan ik bestellen, en wat zijn de prijzen daarvan?

Ga naar onze producten- en prijzenpagina.

Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van harddiskopslag en de functionaliteiten ervan?

Zie hiervoor het artikel over harddiskfunctionaliteit in de knowledgebase. We raden altijd aan om applicatiegegevens op een volume op te slaan. Volumes kunnen desgewenst worden losgemaakt van virtuele servers en kunnen een betere performance leveren.

Kan ik de omvang van volumes wijzigen?

Een volume kunt u via de Horizon interface vergroten. Verkleinen is niet mogelijk. Eveneens moet u eventuele partities en filesystems naderhand zelf vergroten en mogelijk de gekoppelde server herstarten om het besturingssysteem te informeren over de nieuwe volume omvang.

Op het Legacy OpenStack platform:

Nee, als u een groter volume wilt, dan moet u het volume te kopiëren naar een groter volume. Daarna kunt u het oude verwijderen. Wanneer u een kleiner volume wilt, dient u een nieuw volume aan te maken en de data naar het nieuwe, kleinere volume te migreren.

Kan ik de omvang van cloudservers wijzigen?

Upgraden kan altijd. Maar omdat het niet mogelijk is om de omvang van een harddisk te verkleinen, kan er alleen worden gedowngraded wanneer de harddisk niet kleiner wordt. Daarom kan er niet worden gedowngraded naar kleinere flavors met kleinere harddisks.

De grootste Standard-flavors hebben dezelfde harddisks. Daarom is het mogelijk om een Standard-flavor 6 of 7 te downgraden naar een Standard-flavor 5.

Om uw downgrade-mogelijkheden te vergroten, kunt u ook gebruik maken van Small HD-flavors. Deze zijn exact hetzelfde als de vier grootste Standard-flavors, maar hebben allemaal 32G aan harddiskruimte. Dit betekent dat het mogelijk is om alle Small HD-flavors te downgraden tot aan een Standard 3-flavor.

Voor meer informatie over onze verschillende flavors zie onze prijspagina.

Wanneer gebruik ik Small HD-Flavor-cloudservers?

We raden altijd aan om applicatiegegevens op een volume op te slaan. Naast extra performance en flexibilitiet kunnen klanten die dit doen gebruik maken van Small  Small HD-flavors zodat er niet betaald hoeft te worden voor ongebruikte ruimte.

Small HD-flavor-cloudservers vergroten ook de mogelijkheden om cloudservers te downgraden. Omdat het niet mogelijk is om harddisks binnen CloudVPS Compute te downgraden, maakt het feit dat alle harddisks van dit type flavor 32G zijn, het mogelijk om alle Small HD-flavors te downgraden tot een Standard 3-flavor (dit de Standard-flavor met 32G).

Welke Availability Zones zijn er beschikbaar?

  • AMS-EQ1: Amsterdam, NL, Equinix AM1
  • AMS-EQ3: Amsterdam, NL, Equinix AM3

Op ons legacy OpenStack platform:

• NL1 Equinix AM1
• NL2 euNetworks Amsterdam

Wat zijn de Quota in mijn account?

Elk OpenStack-project heeft verschillende quota die gekoppeld zijn aan verschillende resources. Het quotum voor het aantal projecten is 3. Hieronder staan de quota voor capaciteiten per project.

Max cloud servers 30
Max volumes 20
Maximum RAM 150GB
Maximum Volume Size 8TB
Maximum floating IP's 100
Maximum number of networks 5
Maximum number of routers 10
Maximum number of images 20
Maximum number of snapshots 30

Stuur ons een e-mail wanneer u een van de quota bereikt, zodat we uw limieten kunnen wijzigen. Let op: testaccounts hebben lagere quota.

Hoe kunnen gebruikersrechten voor de interface en OpenStack-projecten worden beheerd?

Het beheer van gebruikersrechten kan worden gedaan vanaf de tab UserManagement in de CloudVPS Interface. De Keystone API is niet beschikbaar voor gebruikers.

Wordt reverse DNS ondersteund binnen OpenStack?

Ja, we gebruiken de naam van de instance om in te stellen als reverse DNS adres. Wel worden er een aantal reverse DNS controles uitgevoerd, voordat het wordt ingesteld met de naam van de instance. Als tijdens de controles een fout optreed, dan zal een PTR record worden gegenereerd voor uw instance.

Ondersteunt Compute momenteel IPv6?

Ja. U kunt via Horizon een interface aan de server koppelen in het 'net-public-ipv6' netwerk. Hierop krijgt u via DHCP 1 IPv6 adres. Meerdere adressen toevoegen kan door meerdere netwerkinterfaces toe te voegen.

IPv6 wordt  niet ondersteund op ons Legacy OpenStack platform.

Hoe kunnen er control panel-licenties worden toegevoegd?

U kunt zelf control panel-licenties toevoegen aan een cloudserver. Op dit moment hebben we nog geen Control Panel-images, maar u kunt de licenties zelf nog steeds bij CloudVPS aanschaffen. Stuur een e-mail naar sales wanneer u dit wilt.

Welke Service Levels zijn er van toepassing op de cloudservers?

Op alle servers is ons gratis Service Level 1 van toepassing. Het is nog niet mogelijk om Service Level 2 en Service Level 3 aan te schaffen voor uw OpenStack cloudservers.

Wat voor ondersteuning kan ik verwachten van Service Level 1 op OpenStack?

Op alle services garanderen we 99,9% beschikbaarheid. Wanneer een service voor meer dan 0,1% niet beschikbaar is, dan ontvangt de klant het maandbedrag van de resource (uitgaande van de grootte die de resource ten tijde van de downtime had), als creditboeking op de volgende factuur.

U kunt ook om advies vragen over het gebruik van het OpenStack-platform en over het configureren van uw cloudserver. Wanneer een klant wil dat wij inloggen om te helpen met het configureren van de omgeving, dan brengen we ons uurtarief van EUR 95 per uur in rekening (minimum van 15 minuten).

Bij problemen met de CloudVPS-infrastructuur kunnen klanten met Service Level 1 het 24/7-supportnummer bellen. Bij problemen binnen de serveromgeving kunnen klanten met Service Level 1 het 24/7-supportnummer niet bellen.

Let op: de ondersteuning bij Service Level 1 van het OpenStack-platform is beperkter dan de ondersteuning van het traditionele platform.

Kan ik een extra Service Level krijgen?

Het is nog niet mogelijk om Service Level 2 of Service Level 3 af te nemen bij geclusterde setups. Dit gaat binnenkort wel mogelijk worden.

Hoe kan ik back-ups instellen?

U kunt een CloudVPS Backup Account aanschaffen om uw back-ups op te slaan. U kunt het CloudVPS backup script gebruiken om back-ups te maken van Linux-servers.

Kan ik het gratis CloudVPS-CDN gebruiken met mijn Compute-servers?

Ja, ons gratis wereldwijde CDN is beschikbaar voor onze Compute-klanten, evenals voor gebruikers van de Object Store.

Kan ik CloudVPS N2 monitoring gebruiken op mijn Compute-servers?

Het is niet mogelijk om N2 monitoring te gebruiken.

Helpcenter

Algemene FAQ

Bekijk alle vragen

OpenStack FAQ

Bekijk alle vragen

Knowledgebase

Bekijk alle vragen