Hoe is de harddiskdisktoegang (IO) bij CloudVPS geregeld?

Om te kunnen garanderen dat de performance van uw VPS niet afhankelijk is van de uptime van een fysieke server bewaren wij de harde schijf data op een SAN (Storage Area Network). Omdat de data dan verspreid staat over een aantal harde schijven die zich buiten de server bevinden is het belangrijk te weten hoe de toegang tot de harde schijf data geregeld is.

Wij hebben de volgende ontwerp beslissingen genomen om een razendsnelle harddisk IO te kunnen garanderen:

• Geen limitaties op het aantal disk IOs, het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat er genoeg capaciteit is. (Op OpenStack zijn wel IOPS limieten van toepassing)
  • Significante ongebruikte capaciteit per harde schijf overlaten.
  • Krachtige redundante RAID controllers met veel cache.
  • Een maximum aantal schijven achter elke set RAID controllers.

Verder monitoren wij de disk IO performance van al onze virtuele servers voortdurend. Als er een probleem dreigt op te treden grijpen wij in.

Ons OpenStack platform maakt gebruik van Ceph voor root disks en volumes. Volumes zijn in een archive en SSD tier beschikbaar, root disks zijn altijd SSD. De disk wordt op minimaal drie servers opgeslagen, welke onderliggend verbonden zijn met 40 gigabit netwerk.

Op ons Legacy OpenStack platform staan de root disks lokaal op SSD's. Volumes staan op reguliere harde schijven op een SAN.