Technisch

Hoe werkt de migratie van mijn VPS?

Een week voordat jouw VPS wordt gemigreerd ontvang je van ons een e-mail. Daarna is het mogelijk om in het TransIP controlepaneel in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van CloudVPS. Hier staat een overzicht van jouw VPS’en bij CloudVPS en zie je wanneer deze gemigreerd worden. Uiteraard heb je de mogelijkheid om een ander tijdstip van migratie te kiezen.

Zodra de migratie van start gaat wordt jouw VPS 1-op-1 overgezet naar het TransIP VPS-platform. Om de downtime van de migratie tot een minimum te beperken wordt er eerst een snapshot gemaakt, waarna deze naar het TransIP VPS-platform wordt gestuurd. Tijdens het oversturen van dit snapshot is jouw VPS nog gewoon bereikbaar.

Daarna wordt jouw VPS uitgeschakeld en wordt enkel de gewijzigde data sinds het maken van de snapshots overgezet. Jouw VPS wordt vervolgens geconfigureerd om op het TransIP VPS-platform te kunnen draaien. Het IP-adres wordt automatisch gerouteerd naar de nieuwe locatie. Jouw VPS wordt vervolgens opgestart en gecontroleerd of deze goed functioneert.

Kan ik mijn IP-Adres behouden?

De netwerken van CloudVPS en TransIP worden aan elkaar gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om de IP-adressen van jouw VPS mee te verhuizen. VPS’en die worden gemigreerd behouden dus hetzelfde IP-adres.

Welke specificaties krijgt mijn VPS?

Het VPS-platform van TransIP biedt je hogere specificaties voor dezelfde prijs. De specificaties zoals RAM, CPU en DISK van je VPS blijven minimaal hetzelfde, maar worden waarschijnlijk beter. Daarnaast profiteer je direct van de snelheid van SSD en wordt elke vier uur gratis een back-up gemaakt van je VPS.

Waar kan ik mijn VPS beheren na de migratie?

In het TransIP controlepaneel beheer je jouw volledige infrastructuur vanuit een overzichtelijke interface. Dit controlepaneel blinkt uit in gebruiksgemak. Je kan nu al het controlepaneel bekijken in ons demo-account.