Het VPS-platform van TransIP

Op welke techniek draait het TransIP VPS-platform?

Het VPS-platform is volledig door TransIP ontwikkeld. Jouw VPS wordt gevirtualiseerd met behulp van KVM. Hiermee heeft elke VPS een eigen kernel en draait deze in een volledig afgeschermde omgeving op de hypervisor. Het platform maakt gebruik van netwerkopslag en draait volledig op SSD. Kijk voor meer informatie op de VPS-infrastuctuurpagina.

Bestellen van een VPS

Een nieuwe VPS bestel je direct vanuit het TransIP controlepaneel of de VPS-pagina. Hierbij heb je de keuze uit 12 open source besturingssystemen, Windows Server of drie web control panels (Plesk, DirectAdmin of cPanel). VPS’en met een open source OS worden direct opgeleverd, de images van de web control panels en Windows Server voltooien voor oplevering eerst de installatie.

Upgraden

Je kunt jouw VPS altijd upgraden naar een groter pakket. Bij deze upgrade blijven al je data en instellingen bewaard. Een upgrade start je gemakkelijk vanuit het controlepaneel waarna de upgrade in de tijd van een reboot wordt uitgevoerd. Kijk voor meer informatie in de TransIP Knowledge Base.

Back-ups

Back-ups zijn essentieel voor iedere VPS. Daarom maken we van elke TransIP VPS elke vier uur gratis een automatische back-up. Met de negen back-upplekken kun je ongeveer anderhalve dag terug. Deze back-ups worden opgeslagen op een andere server in dezelfde availability-zone als je VPS. Naast deze gratis back-ups kun je jouw VPS ook uitbreiden met wekelijkse back-ups en offsite back-ups. Kijk voor meer informatie op de VPS back-upspagina.

Snapshots

Een snapshot maak je gemakkelijk in het controlepaneel. Hiermee maak je een back-up van alle data op je VPS. Vanuit het snapshot overzicht zet je - binnen de tijd van een reboot - een snapshot terug op dezelfde of een andere VPS.

VPC

Een VPC heet bij TransIP een private network. Kijk voor informatie op de private networkpagina.

Monitoring

Je kunt voor ieder IP-adres van je VPS een TCP-monitor instellen in het controlepaneel. We monitoren dan automatisch de geselecteerde poort(en) van jouw VPS. Wordt een van de gekozen poorten onbereikbaar, dan ontvang je automatisch een bericht per e-mail en/of SMS.