Algemeen

Waarom wordt het Classic VPS Linux Xen-platform gemigreerd naar het TransIP VPS-platform?

Vorig jaar is CloudVPS onderdeel geworden van de TransIP Group. Dit biedt ons fantastische mogelijkheden om het beste van beide bedrijven te combineren. Om dit te kunnen bereiken focussen we ons op twee platformen die wij continu verder ontwikkelen: het TransIP VPS-platform, dat uitblinkt in betrouwbaarheid en gebruiksgemak en het OpenStack-platform, hét schaalbare open source cloud computing platform. Dat betekent ook dat we afscheid nemen van platformen die hun beste tijd hebben gehad, waaronder het Classic VPS-platform. Dit voldoet niet meer aan onze eisen op het gebied van veiligheid en performance.

Wat betekent dit voor mijn VPS?

In mei starten we met de migraties van het XEN-platform naar het TransIP VPS-platform. Dankzij de volledig geautomatiseerde migraties laten we de overgang van jouw VPS naar het nieuwe platform vlekkeloos verlopen, met een minimale downtime van slechts enkele minuten. Uiteraard blijven de IP-adressen die aan je VPS gekoppeld zijn hetzelfde.

Na de migratie geniet je direct van de voordelen van het TransIP VPS-platform. Zo beheer je jouw VPS’en straks nog gemakkelijker dankzij het intuïtieve controlepaneel, gaat de performance er flink op vooruit dankzij de overgang van HDD naar SSD en draait je VPS op een betrouwbaar platform met onder andere 99.99% uptime-garantie en gratis back-ups.

Kan mijn VPS op het Classic XEN VPS-platform blijven?

Nee, het Classic VPS Linux XEN-platform voldoet niet meer aan onze standaarden van betrouwbaarheid, performance en veiligheid. Alle actieve VPS’en worden daarom overgezet naar het TransIP VPS-platform, waarna het XEN-platform wordt uitgefaseerd.

Wanneer wordt mijn VPS gemigreerd?

Wij starten in mei met de geautomatiseerde migraties van het oude naar het nieuwe platform. Vanwege de omvang zal dit project tot het einde van het jaar duren. Een week voordat jouw VPS wordt overgezet ontvang je van ons een bericht. Zodra het migratietijdstip bekend is, heb je zelf de mogelijkheid om vanuit het TransIP controlepaneel een ander moment te kiezen.

De eerste migraties vinden plaats tijdens kantoortijden zodat we eventuele complicaties direct kunnen verhelpen. Zodra alle migraties vlekkeloos verlopen zal het ook mogelijk zijn om buiten kantoortijden te migreren.

Kan ik overstappen naar OpenStack?

Jazeker! Het OpenStack platform is één van de twee platformen waar we de komende jaren onze aandacht op gaan vestigen. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden dat ons OpenStack platform biedt? Lees hier meer.

Helpcenter

Algemene FAQ

Bekijk alle vragen

OpenStack FAQ

Bekijk alle vragen

Knowledgebase

Bekijk alle vragen