Installatie Netdata performance monitor

Het kan voorkomen dat er problemen zijn met de Performance van uw Instance/VPS, en verder onderzoek wensenlijk is. Om beter inzicht te krijgen in hoe uw Instance/VPS functioneerd en welke Processen er actief zijn is het Opensource Pakket Netdata een handig hulpmiddel waarmee u Visueel inzicht krijgt in wat er gaande is op uw Systeem.

De onderstaande Handleiding geeft uitleg in hoe u Netdata Installeerd op uw Systeem.

U kunt een Demo Pagina bekijken van de Applicatie door de onderstaande Link te openen in uw Browser.

https://london.my-netdata.io

Voorwaarden

Voordat u Netdata Implementeerd word u verwezen naar de Beveiliging van deze Applicatie. Het is belangrijk dat u reeds een goed geconfigureerde firewall aanwezig heeft. Mocht u deze nog niet hebben geconfigureerd kunt u gebruik maken van de onderstaande handleiding.

https://www.cloudvps.com/helpcenter/knowledgebase/linux-vps-configuration/hoe-configureer-je-ubuntu-en-centos-iptables-met

Ook dient u uw Systeem bijgewerkt te hebben naar de laatste Package Updates.

Voor Ubuntu

apt-get update
apt-get upgrade

Voor CentOS

yum update

Installatie van Netdata

Netdata kan alleen worden toegepast op Linux Systemen, en niet op Windows Systemen. Het is beschikbaar voor vrijwel alle Linux Distributies, Freebsd en ook Mac OSX.

• Log in op uw Systeem met behulp van SSH of vanaf de Console

Voor de Installatie van Netdata is het gebruik van Sudo niet noodzakelijk, dit gaat vanzelf.

• Voer het onderstaande Commando uit vanaf de Prompt:
bash <(curl -Ss https://my-netdata.io/kickstart.sh)

Dit Script zal een aantal vragen stellen en daarna vanzelf de Applicatie Installeren.

Beveiliging van Netdata

Belangrijk is om na afloop uw Firewall goed te configuren zodat er enkel Toegang is vanaf een voor u wenselijk Systeem. Anders staat de Applicatie open en bereikbaar voor de rest van het Internet en hebben derden inzage in gegevens met betrekking tot uw systeem.

sudo ufw allow from 1.2.3.4/32 to any port 19999

Gebruik van Netdata

Hierna is de applicatie te bereiken middels uw web browser.

http://your.server.ip:19999/

U kunt de Dienst Stoppen, Starten en Herstarten met het onderstaande Commando

system {stop|start|restart} netdata