Problemen bij herstart na update kernel Centos 6 op Classic Platform

Zoals u kunt lezen op ons blog artikel zijn er mogelijke problemen met het updaten van de kernel op ons Classic platform, dit probleem komt door een update van Centos aan hun kernel. Totdat zij dit probleem oplossen kunnen wij helaas alleen om het probleem heenwerken.

Als uw vps nummer hoger is dan 40000 dan werkt het rebooten niet als u de kernel update van Centos 6 toepast.

Om te kijken of u inderdaad in deze groep valt kunt u het volgende doen via SSH:

cat /etc/redhat-release

Als hier uitkomt 6.x (1,2,3,4 etc) dan heeft u centos 6 en dan valt u in deze groep. Mocht u SLA2 of 3 hebben dan lossen wij dit bij de volgende update ronde voor u op.

Als u nog niet geupdate heeft en dit wel graag zou willen dan zouden wij u aanraden om de kernel updates niet uit te voeren. Wij hebben hiervoor een script gemaakt welke u helpt bij het uitvoeren hiervan.

1. U logt in op uw VPS via SSH.

2. U voert het volgende uit (als de root user of via sudo):

wget -q https://l.cloudvps.nl/c6fix; chmod +x c6fix; ./c6fix

Hierna kunt u de VPS updaten zoals normaal en rebooten zoals altijd.

Mocht u toch geupdate hebben en is de vps down? kunt u dit op de volgende manier oplossen.

1. U logt in op de CloudVPS interface u gaat naar uw VPS hier.

2. Op het scherm bij uw vps ziet u nu het volgende staan:

Deze moet u op our kernel zetten zoals dit:

Vervolgens klikt u op set kernel.

3. Zodra dit gebeurt is dient u de VPS te herstarten. Deze zou na enkele minuten weer bereikbaar moeten zijn. Is dit niet het geval? Stuur dan een email naar support@cloudvps.nl en dan proberen bij u te assisteren hierbij.

4. Zodra u weer in kunt loggen op uw vps voert u het volgende uit op de vps via ssh (als de root user of via sudo):

wget -q https://l.cloudvps.nl/c6fix; chmod +x c6fix; ./c6fix

Dit is een script dat tijdelijk de kernel update terugdraait en deze verder blokkeert zodat u overige updates wel kunt doen zonder gevaar dat uw vps niet meer kan rebooten.

Het script vraagt om een bevestiging en gaat vervolgens zijn werk doen.

5. Zodra het script klaar is dient u de verandering uit stap 2 weer terug te draaien en de VPS weer op een custom kernel te zetten.

6. Daarna reboot u de VPS weer en is deze weer normaal bereikbaar. Mocht de VPS niet terugkomen. Herhaal dan stap 2 en stuur daarna een email naar support@cloudvps.nl.