Welke virtualisatie technieken gebruiken jullie en waarom?

Xen, Hyper-V en VMware zijn op dit moment de enige volledig volwassen virtualisatieoplossingen die harde garanties over toegewezen capaciteiten kunnen geven. Voor onze Linux virtual servers kiezen wij voor het open source programma Xen omdat wij door de vrije toegang tot de source code onze systemen perfect met deze software kunnen laten samenwerken. Voor Windows kiezen wij voor Microsofts eigen virtualisatie oplossing Hyper-V omdat dit programma grote voordelen heeft voor het managen van de Windows servers en clusters.

VMware is een gerespecteerde oplossing maar is door de relatief hoge kosten en closed source benadering eerder geschikt voor partijen waarvoor cloud computing geen primaire activiteit is.