Hoe werkt het up/downgraden van een VPS?

Via Mijn CloudVPS is het nog niet mogelijk om een VPS te vergroten of verkleinen.

U kunt via het Horizon dashboard een VPS upgraden. Hierdoor kunt u meer resources gebruiken, zoals meer RAM, disk of CPU cores.

U kunt een upgrade uitvoeren naar een hogere flavor. Downgraden is alleen in bepaalde gevallen mogelijk. Voor een overzicht van onze flavors, zie deze pagina: https://www.cloudvps.nl/openstack/compute

U kunt alleen downgraden indien de harde schijf niet verkleint. U kunt dus niet van een Standard 2GB naar een Standard 1 GB. De Standard 2 GB heeft een HDD van 50 GB en de Standard 1 een HDD van 25 GB. Upgraden is wel mogelijk.

We raden aan om voor upgrades de Small / Medium HD of High Memory flavors te gebruiken. In een reeks (Small HD / Medium HD / High Memory) blijft de HDD hetzelfde qua afmeting. U kunt dus van een Small HD 4GB naar een Small HD 2 GB, omdat deze beide een disk van 40 GB hebben. U kunt daarentegen niet van een Medium HD naar een Small HD flavor.

Indien u schijfruimte te kort komt op een flavor moet u extra storage koppelen, een volume. Hierop kunt u de data opslaan, onafhankelijk van eventuele resizes.

Tijdens de resize is de VPS offline.

Helpcenter

Algemene FAQ

Bekijk alle vragen

OpenStack FAQ

Bekijk alle vragen

Knowledgebase

Bekijk alle vragen