Hoe maak ik zelf een instance wachtwoord aan?

Op NextVPS heeft u de mogelijkheid om op twee manieren in te loggen. U kunt kiezen voor "Public authenticatie key" of "Regulier wachtwoord".

In dit artikel leggen we uit hoe u gebruik kunt maken van de optie "Regulier wachtwoord". Mocht u meer willen weten over "Public authentication key" dan doorverwijzen wij u door naar het volgende artikel: https://www.cloudvps.nl/helpcenter/algemene-faq/nextvps/ssh-keypair-nextvps

Beveiliging

Met de optie "Regulier wachtwoord" kunt u zodra de NextVPS is opgeleverd uw wachtwoord instellen. Hiermee kunt u vervolgens inloggen via de webconsole. Indien gewenst kunt u dit ingestelde wachtwoord ook gebruiken via SSH, u dient dan wel de configuratie hiervoor aan te passen.

Het gebruik van een regulier wachtwoord is minder veilig dan public key authentication. Bij public key authentication beschikt namelijk alléén u over de keypair om in te loggen op uw NextVPS.

Een wachtwoord instellen voor uw NextVPS

Wanneer uw NextVPS is opgeleverd kunt u via mijn.cloudvps.nl een wachtwoord instellen. Volg onderstaande stappen om het wachtwoord in te stellen.

1. Klik op uw NextVPS onder "Mijn Producten"
2. Klik op "Wachtwoord instellen of wijzigen"
3. Er zal nu een pop-up verschijnen voor het instellen van uw wachtwoord. Let op de eisen waaraan het wachtwoord minimaal dient te voldoen.
4. Klik op "Sla wachtwoord op"
5. Optioneel: Herstart uw NextVPS

U kunt nu via de webconsole inloggen als root, met het door u ingestelde wachtwoord.